Barbecue trends 2022

Het BBQ seizoen staat weer voor de deur. Hoog de tijd om je dus weer te verdiepen in de nieuwste trends op barbecue gebied. Zo kun jij straks de show stelen tijdens een gezellige barbecue met familie, vrienden en kennissen. 

In het voorjaar wordt het weer weer prachtig. Dat betekent dat de barbecue weer aan kan. Dit jaar eten we geen voorverpakte hamburger en doodgemarineerde speklapjes, maar veel groente en écht vlees. Hieronder een aantal tips voor het jaar 2022. We bespreken dingen die in de mode raken, en aspecten die belangrijk blijven.

 

Smaakvolle Dry Rubs

Die grote stukken vlees krijgen natuurlijk van het grillen zelf al veel smaak, maar hoe geef je ze nog meer smaak? Antwoord: door een dry rub. Dit zijn droge kruidenmixen speciaal voor vlees of vis. Zo kun je op een gemakkelijke manier eindeloos variëren. Een dry rub is eigenlijk niets meer dan een mengsel van gedroogde kruiden en specerijen om je vlees of vis mee op smaak te brengen. Dry rubs zijn met name populair in keukens van zuidelijke staten van de US, maar winnen zeker via de barbecue steeds meer terrein. In een dry rub zit eigenlijk altijd bruine/witte suiker, zout, zwarte peper en paprika poeder. Andere veel gebruikte kruiden en specerijen zijn cayenne peper, oregano, komijn, chilipoeder, mosterd poeder, uien poeder en knoflook poeder. 

 

Wat zijn de voordelen van een dry rub?

  • een dry rub werkt snel, sneller dan een marinade. Vaak heb je maar 1 tot 2 uur nodig. De totale benodigde tijd hangt af van het soort vlees en de grootte van het te kruiden stuk voor op de barbecue.
  •  Dry rub blijft op het vlees zitten wanneer je deze eenmaal aangebracht hebt.

 

Low & Slow in plaats van Hot & Fast

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders steeds meer de tijd nemen voor het bereiden van hun vlees op de barbecue. Hot & Fast, de traditionele manier van barbecueën, heeft dan ook vaker plaats gemaakt voor Low & Slow barbecueën. Hierbij worden klassiekers zoals brisket, short ribs en pulled meat lekker langzaam gegaard op een medium temperatuur. 

 

 

Slecht weer? Barbecueën!

We barbecueën vrijwel alleen met mooi weer, maar steeds vaker wordt de grill speciaal aangezet voor een gerecht, ongeacht het weer. De tijd dat we alleen nog maar barbecueën als de zon schijnt ligt alweer ver achter ons: tegenwoordig staat de barbecue altijd aan. Dan gaan we niet meteen buiten zitten met een fruitsalade en cocktails, maar wordt de barbecue enkel gebruikt om het gerecht klaar te maken.

 

Meer groenten

Één van de BBQ trends is dat we steeds meer groentes vinden op de BBQ. Wat is er lekkerder dan naast je steak ook een lekker portie groentes die je op de BBQ hebt bereidt. En dat kan echt van alles zijn, bijvoorbeeld een groentespies met paprika, champignon en rode ui.

 

 

Meer professionaliteit

Vijf jaar geleden had nog niemand van een cote de boeuf, picanha of shortribs gehoord, maar inmiddels is dat heel anders. Doordat veel mensen afgelopen jaar niet op vakantie gingen, werd er extra geld uitgegeven aan buitenkeukens en luxe barbecues. Hier moest natuurlijk op geëxperimenteerd worden met bereiden van grote stukken rundvlees. De vraag is enorm toegenomen en de kennis van de verschillende delen ook! De Nederlandse BBQ'er is zich in razend tempo aan het verdiepen en professionaliseren. 

 

Barbecues Accessoires

Barbecueën is een serieuze zaak. Zoals altijd is goed gereedschap het halve werk. Toptuincentrum.nl biedt een overweldigend assortiment barbecue accessoires. Zo heb jij voor elke grillsessie de juiste tools bij de hand. Geef jouw vlees de perfecte grillstreep met speciale bakplanten, grillroosters en pannen. Onmisbaar voor elke hobby chef zijn onze handige barbecue tools. Kies uit een gigantisch aanbod barbecuetangen, brikettenstarters, spatels en nog veel meer! Dit zijn dan ook ideale cadeau's voor vrienden, vaders en partners. Kan niet missen!

 

 

Heb je iets gehad aan deze blog en wil je meer weten over barbecues en BBQ producten? Neem dan snel een kijkje op Toptuincentrum.nl

Wil je producten liever in het echt bekijken? Kom dan (wanneer Covid dit toelaat) naar onze winkel in Den Bosch. Je kunt ons vinden in GroenRijk Den Bosch. Naast ons grote aanbod in barbecues, ben je bij ons ook aan het juiste adres voor planten en bloemen, woonaccessoires, dierenproducten en nog veel meer! Daarnaast heten we je graag van harte welkom in ons tuincafé. Echter is dit momenteel door corona restricties gesloten. 

Mocht je nog vragen hebben over de producten die je tegenkomt op de website? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken op 073 330 0051 of mail naar info@toptuincentrum.nl

Ben je benieuwd geworden naar barbecue artikelen? Neem dan snel een kijkje op de site!