Klimop - Hedera

Klimop - Hedera

De perfecte klimplant wanneer je op zoek bent naar een plant die het gehele jaar door kleur geeft in de tuin. Klimop heeft veel verschillende voordelen, zo blijft de hedera het gehele jaar door groen, je kunt er gemakkelijk een haag mee maken waardoor je veel privacy in je tuin, balkon of terras creëert en klimop kan bovendien jarenlang/ generaties lang mee gaan. Hedera is perfect om te planten op een schaduwrijke of zonnige plek in de tuin, het is daarnaast een klimplant die gemakkelijk is in onderhoud, wel moet je de hedera regelmatig snoeien. 

KLIMROZEN KLIMFRUIT PASSIEBLOEM CLEMATIS BLAUWEREGEN KAMPERFOELIE 

Klimop kopen

Klimop is een groenblijvende houtige liaan uit de klimopfamilie. De plant groei het beste op een vochtige, voedselrijke grond langs muren of schuttingen. 

Bij Toptuincentrum vind je allerlei soorten klimop waardoor je altijd een mooie keuze kunt maken voor jouw tuin! Klimop is een ideale plant omdat deze doorgaans groen blijft en weinig verzorging nodig heeft. Het zijn winterharde planten die in korte tijd je schutting of muur kunnen bedekken met de mooiste groene bladeren. Je kunt klimop het hele jaar door planten, alleen niet als het vriest. Als je jouw klimop wilt snoeien maakt het eigenlijk niet uit wanneer je dit doet, wederom vorstperiodes uitgezonderd.