Hondenvoer

Hondenvoer

De hond verdient natuurlijk het beste voer. Ons assortiment bestaat uit de beste merken die bekend staan om de kwaliteit van het voer. Vanwege de vele soorten smaken is er voor iedere hond iets lekkers. Bekijk het aanbod hieronder!

1 - 24 van 52 producten

Als hondeneigenaar wil je natuurlijk alleen het beste voer voor je hond. Maar wat is nou precies het beste hondenvoer? Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende merken en soorten hondenvoeding dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Ga je jouw hond droogvoer in de vorm van hondenbrokken, natvoer of vers vlees geven? Elk type voer heeft zijn eigen voor- en nadelen. De beste keuze is vaak afhankelijk van jouw hond en je eigen voorkeur.

Wanneer je goed hondenvoer voor jouw viervoeter wilt kopen zijn er een aantal factoren waar je op moet letten: de leeftijd van de hond, de activiteit van de hond, de kieskeurigheid van de hond, de gevoeligheid van de hond (denk aan intolerantie voor bepaalde bestanddelen in de voeding) en de financiële middelen. Heeft jouw hond gezondheidsklachten, dan kun je voor dieetvoer voor honden kiezen of bijvoorbeeld graanvrij hondenvoer.
 

Hondenvoeding voor pups, volwassenen en senioren

De leeftijd van je hond is van groot belang bij het kiezen van het juiste voer. Puppyvoeding is speciaal samengesteld voor de groeifase van je hond, met veel eiwitten, vitamines en mineralen die essentieel zijn voor de ontwikkeling van botten en gewrichten. Zodra je puppy volgroeid is, kun je overstappen op volwassen hondenvoeding. Deze bevat minder eiwitten, mineralen en vitamines dan puppyvoeding, maar de exacte samenstelling kan variëren afhankelijk van het merk en type hondenbrok.

Volwassen hondenvoeding is verkrijgbaar in verschillende varianten, aangezien elke hond unieke behoeften heeft op basis van zijn activiteit en levensstijl. Voeding voor actieve honden bevat bijvoorbeeld meer eiwitten en koolhydraten, terwijl honden met een minder actieve levensstijl juist minder van deze voedingsstoffen nodig hebben.

Seniorenvoeding voor oudere honden is speciaal samengesteld met minder vet, fosfor, eiwitten en calorieën, rekening houdend met het verminderde energieverbruik van oudere honden. Het bevat vaak meer vezels om een gezonde spijsvertering te ondersteunen.
 

Hondenbrokken

Droogvoer, beter bekend als hondenbrokken, kan worden onderverdeeld in krokante en geperste varianten. Krokante brokken zijn handig voor honden die snel eten, omdat ze het kauwproces bevorderen en daardoor de hond sneller een verzadigd gevoel geven. Dit type brok kan ook tandproblemen helpen voorkomen, maar kan wel leiden tot meer ontlasting.

Geperste brokken vallen uiteen in de maag, waardoor ze minder ontlasting veroorzaken. Deze variant is vaak geschikt voor actieve honden vanwege de hoge verteerbaarheid en lage maagbelasting. Ook kieskeurige eters kunnen baat hebben bij geperste hondenvoeding.
 

Merken hondenvoer

Natvoer

Als je de voorkeur geeft aan natvoer voor je hond, biedt dit verschillende voordelen. Het bevat veel vocht, wat bijdraagt aan de hydratatie van je hond. Bovendien is natvoer vaak rijk aan eiwitten en bevat het weinig koolhydraten, wat dichter bij het natuurlijke dieet van honden staat. Natvoer kan ook handig zijn bij het toedienen van medicatie. Het nadeel is dat natvoer over het algemeen minder voedingsstoffen bevat vanwege het hogere vochtgehalte, waardoor je meer natvoer moet geven dan droge brokken. Daarnaast vereist het geven van natvoeding extra aandacht voor gebitsverzorging, omdat het niet helpt bij het verwijderen van tandplak.