Kamado barbecues

Kamado barbecues 

Kermaische barbecues worden ook wel kamado barbecues genoemd. Dit type barbecue komt oorspronkelijk uit Azië en is geïnspireerd door de ouderwetse klei-ovens. Door de redelijk forse deksel is een kamado barbecue geschikt voor grillen op hogere temperaturen. Dit type barbecue is met uitstek geschikt voor bijvoorbeeld briskets of goede biefstuk. Uiteraard ook geschikt voor alledaags gebruik. Bastard kamado barbecues hebben een opvallend uiterlijk. Daarnaast bieden wij ook Weber kamado grills. Beide merken worden geroemd om hun duurzaamheid en uitstekende grillresultaten. Bij Toptuincentrum verkopen wij kamado barbecues in allerlei soorten, maten en varianten. Bekijk hieronder ons aanbod. 

ALLE BARBECUES GASBARBECUES KERAMISCH ELEKTRISCH PELLET GRILL ACCESSOIRES

1 - 13 van 13 producten

Waarom kiezen voor een kamado barbecue?

Een kamado barbecue is een type barbecue dat in de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Het is een veelzijdige en duurzame barbecue die gebruikt kan worden om te grillen, roken en bakken. In tegenstelling tot gasbarbecues en houtskoolbarbecues, biedt de kamado barbecue een aantal voordelen. Allereerst is een kamado barbecue veel efficiënter in het gebruik van brandstof. Het design van de kamado zorgt ervoor dat er minder zuurstof nodig is om de temperatuur te verhogen en te behouden. Hierdoor kan je veel langer koken met dezelfde hoeveelheid houtskool of briketten dan bij een gas- of houtskoolbarbecue. Dit betekent niet alleen dat je geld bespaart op brandstofkosten, maar ook dat je minder vaak de barbecue hoeft bij te vullen.

Veelzijdig en duurzaam barbecueën

Een ander voordeel van een kamado barbecue is dat het een veelzijdig apparaat is. Je kan er niet alleen mee grillen en roken, maar ook pizza's bakken, broodjes toasten, en zelfs stoofschotels bereiden. Dit komt door het ontwerp van de kamado, dat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en vochtbehoud, wat ideaal is voor het bereiden van diverse gerechten. Daarnaast is een kamado barbecue veel duurzamer dan een gas- of houtskoolbarbecue. De keramische constructie zorgt voor een langere levensduur van de barbecue en biedt een uitstekende isolatie, waardoor de barbecue minder snel kapot gaat en minder onderhoud nodig heeft. Daarbij komt dat de kamado barbecue een stuk milieuvriendelijker is dan gasbarbecues, omdat er minder uitstoot van schadelijke stoffen plaatsvindt.

goedkope kamado barbecues van weber en the bastard

Nauwkeurige temperaturen met kamado grills

Een ander voordeel van een kamado barbecue is dat het de mogelijkheid biedt om op lagere temperaturen te koken dan bij gas- of houtskoolbarbecues. Dit is ideaal voor het bereiden van delicate gerechten zoals vis en groenten, die snel overgaar kunnen worden op hogere temperaturen. Met een kamado barbecue kan je de temperatuur nauwkeuriger regelen en op een lager niveau houden, wat zorgt voor een betere smaak en textuur van het gerecht. Zalm, pulled pork en brisket zijn bij uitstek geschikt voor grillen op lage temperaturen. 

De eindeloze mogelijkheden dankzij kamado accessoires

Er zijn veel accessoires beschikbaar voor kamado barbecues om je kookervaring te verbeteren. Enkele veel voorkomende accessoires zijn roosters, platesetters, gietijzeren bakplaten, grillroosterverhogers, pizzastenen, temperatuurmeters, en grillhandschoenen. Barbecueroosters en platesetters zijn handig voor het creëren van verschillende temperatuurzones, terwijl de gietijzeren bakplaten en grillroosterverhogers handig zijn voor het grillen van groenten en delicate vis. Pizzastenen zijn handig voor het maken van pizza's en brood. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier alle The Bastard accessoires

Kamado bbq online bestellen 

Bestel nu jouw kamado barbecue online op Toptuincentrum.nl. Wij hebben een uitgebreid assortiment en je kan jouw barbecue nog uitbreiden met de beste barbecue accessoires uit ons assortiment. Zo maak je jouw barbecue-avontuur helemaal compleet! Met ons uitgebreide assortiment aan barbecues, zit er altijd wel een barbecue voor jou tussen!