Parasols

Parasols 

Op warme dagen is een goede parasol onmisbaar in de tuin. Een parasol creëert schaduw en maakt bij hoge temperaturen de tuin aangenamer. Toptuincentrum biedt een breed assortiment parasols. Je kan bij ons terecht voor ronde, vierkante, klassieke of moderne parasols in allerlei kleuren. Uiteraard is zon heerlijk in de tuin, maar teveel zonlicht kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Een schaduwplek in de tuin voorkomt verbranding of erger. In het geval van kleine kinderen is een zweefparasol of schaduwdoek wat ons betreft een vereiste op warme dagen. 

ALLE PARASOLS ZWEEFPARASOLS STAANDE PARASOLS SCHADUWDOEKEN PARASOLHOEZEN PARASOLVOET

1 - 24 van 63 producten

Parasol kopen bij Toptuincentrum

Een parasol koop je bij Toptuincentrum. Wij hebben de beste parasols voor jou in ons assortiment, in diverse kleuren en formaten. Of je nu een grote, landelijke tuin hebt met veel ruimte voor een parasol of een klein, romantisch tuintje waar je toch ook wat schaduw in wilt creëren: bij ons vind je gegarandeerd de parasol waarnaar je op zoek bent. Bestel nu een parasol online en je hebt deze al binnen twee dagen in huis! 

Tuinparasols in diverse soorten en maten

Een parasol kopen vraagt om een goede strategie. Waar let je op? Allereerst is het goed om te weten dat er verschillende soorten parasols bestaan die hun eigen toepassingen en voordelen hebben. Een aantal mogelijkheden:

Een mastparasol is misschien wel de populairste soort van allemaal: de mast staat in het midden en wordt vaak in de uitsparing van tuintafels geplaatst. Bij een zweefparasol staat de mast niet in het midden, maar naast de parasol. Zo creëer je meer schaduw en maak je optimaal gebruik van het parasoldoek. Parasols met een knikmechanisme bieden veel voordelen, omdat ze kunnen worden gekanteld. Zo stem je de positie van je parasol perfect af op de stand van de zon.

Parasols koop je bij Toptuincentrum.nl | Bestel Online | Toptuincentrum.nl

Het verschil tussen ronde en vierkante parasols

Misschien vraag je je af of je een ronde parasol of toch een vierkante moet kopen. Wat is het grote verschil? Waar een ronde parasol ideaal is voor boven een tuintafel of tuinset, biedt een vierkante parasol weer andere voordelen. Een vierkante parasol weet namelijk een groter schaduwoppervlak te creëren. Voor grotere gezelschappen is dit dus een slimme keuze. Heb je genoeg aan een kleine tuintafel om je gasten aan te laten schuiven? Dan is een ronde parasol de beste optie. Uiteraard hoeft een parasol helemaal niet bij een tuintafel te staan. De combinatie van een chille loungeset met een vierkante parasol staat garant voor heerlijke, luie zomerdagen.

Hoe je de perfecte parasol vindt voor in jouw tuin

Uiteraard hangt het kiezen van de perfecte parasol in grote mate samen met de inrichting van je tuin. Heb je een landelijke tuin met veel groen en houten tuinstoelen? Dan is een parasol in een neutrale kleur, zoals grijs, taupe of ecru, misschien wel wat voor jou. Een kleurrijke bloementuin met veel opvallende details vraagt om een net zo opvallende parasol in het rood, groen of blauw. Misschien heeft jouw tuin wel een prachtig relaxhoekje met ligbedden en hangstoelen. Een grote zweefparasol biedt in dat geval uitkomst! Bekijk ons hele assortiment online en geniet optimaal van je huis en tuin!