Pruimenboom

Pruimenboom

Een pruimenboom is altijd een goed idee! Ze zijn er in verschillende soorten, kleuren en smaken. Het snoeien van pruimenbomen gebeurt in september: snoei lange dunne scheuten weg tot op 10 centimeter van de dikke tak. Haal eventueel een oude dikke tak weg. Geef in februari en in september flink (organische) fruitmest, en wat kalk. Pruimen zijn lekker uit de hand of in desserts, maar combineren ook goed met wild.

Is de pruim niet jouw lievelingsfruit? Geen probleem we hebben voor ieder wat wils:

PERENBOOM APPELBOOM KERSENBOOM VIJGENBOOM BESSENSTRUIKEN DRUIVENSTRUIKEN KIWIPLANT

IN HET VOORJAAR WEER VERKRIJGBAAR

1 - 1 van 1 producten

Pruimenboom kopen

Dat pruimenbomen populair zijn is niet zo gek, naast de vruchten krijg je in het voorjaar ook prachtige witte bloemen. In het voorjaar is het blad groen en in het najaar verkleurd het geel en oranje. Doorgaans zijn de pruimen te plukken in de zomermaanden juli en augustus. 

  • Mooie witte bloemen in het voorjaar
  • Verkleuring van het blad
  • Lekker zoete of zure vruchten

Pruimenboom verzorgen

Het is belangrijk om uw pruimenboom minstens 1 keer per jaar goed te snoeien. Het beste is om een keer in de winter flink te snoeien en in de zomer een klein beetje. Verder is het van belang om de boom veel water te geven, zeker in de periode dat je boom net geplant is. Zoek een zonnige plek op voor je pruimenboom of een klein beetje schaduw.