Zaden

Zaden

Ontdek het plezier en de voldoening van zelf kweken door zaden te kopen op onze webshop. Geniet van het proces en de gezonde voordelen van het laten groeien van je eigen planten, groenten en bloemen.

 

1 - 24 van 191 producten

Waar u op moet letten tijdens de aanleg van uw gazon

Gras zaaien vergt misschien wat geduld, maar uw geduld wordt zeker beloond. Toch zijn er wel enkele dingen waar u rekening mee moet houden bij het zaaien van uw gras:

  • plant uw graszaad wanneer de bodem minstens tien graden is. In de winter planten is uit den boze. De bodem moet tegelijkertijd een beetje vochtig zijn, zodat de zaadjes snel zullen ontkiemen. Het beste moment om uw graszaad te planten is dus in het voor- of najaar;
  • verwijder onkruid uit de grond en spit vervolgens de bodem. Zo haalt u ook wortels en ander afval weg;
  • geef uw grond mestvoeding als deze arm en zanderig is. Verdeel de meststoffen over de grond met behulp van een hark;
  • egaliseer de grond en loop de losse aarde goed aan, zodat er een mooi oppervlak ontstaat.
  • zaai uw gras zo regelmatig mogelijk en gebruik een hark om de zaadjes in de grond te duwen. Strooi wat extra zaad langs de randen;

Hoe zorgt u ervoor dat de zaden gelijkmatig over het gazon worden verdeeld? Verdeel het zaaigoed in tweeën: zaai eerst het ene deel en strooi het tweede deel daar vervolgens haaks op. Houd voor de hoeveelheid graszaad in gedachten dat u voor een gazon van 40 tot 50 m­2 ongeveer één kilo nodig hebt.

De verzorging van uw grasveld na het zaaien

Zaden die na twee weken beginnen te groeienNadat u het graszaad hebt geplant, moet u uw gazon bewateren. Zo zal uw gras nog sneller ontkiemen. Na ongeveer twee weken hebben de zaadjes wortels ontwikkeld en ziet u het gras groeien. Loop er de eerste maanden niet onnodig overheen. Besproei uw gazon in droge perioden regelmatig om te voorkomen dat het gras uitdroogt. Maai het gras voor het eerst als het ongeveer 10 cm hoog is. Wilt u graag meer weten over het inzaaien van uw gazon en de verzorging van uw gras na het zaaien? Bezoek ons tuincentrum en schiet een van onze medewerkers aan.