Staande Parasols

Staande parasols

Een staande parasol is een ware uitkomst op warme zomerse dagen. Allereerst uiteraard in verband met de oplopende temperatuur. Daarnaast is een parasol een goede investering met het oog op je gezondheid. Het is namelijk niet gezond om de hele dag in de zon te zitten. Een staande parasol geeft schaduw en voorkomt verbranding, zonnesteek of erger. Op zoek naar een staande parasol? Toptuincentrum heeft een ruim assortiment van staande parasols verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren en materialen. Bekijk hieronder het aanbod:

ALLE PARASOLS ZWEEFPARASOLS STAANDE PARASOLS SCHADUWDOEKEN PARASOLHOEZEN PARASOLVOET

1 - 24 van 67 producten

Het gemak van een staande parasol

Ben jij een echt buitenmens en vind je het heerlijk om in de tuin te zitten, maar zoek je soms naar wat schaduw? Dan mag een parasol zeker niet ontbreken. Deze parasols hebben een waterafstotend doek en zijn van het materiaal polyester gemaakt. De doeken beschermen tegen 50+ UV stralingen. We raden je aan om de parasol niet te gebruiken bij harde wind en om het in de winter goed op te bergen, aangezien het niet goed is voor het materiaal om door weer en wind buiten te staan. Wij raden je dan ook aan om de parasol in een beschermhoes op te bergen.

Staande parasol of toch zweefparasol?

Een staande parasol en een zweefparasol zijn beide populaire opties om schaduw te creëren in de tuin of op het terras. Een staande parasol heeft een centrale paal die in de grond of in een standaard wordt geplaatst, terwijl een zweefparasol aan de zijkant van het doek wordt ondersteund door een aparte arm die aan een paal of muur wordt bevestigd. Het grootste verschil tussen de twee is de flexibiliteit van de plaatsing en de beschikbare ruimte. Een staande parasol neemt meer ruimte in beslag, omdat deze een centrale paal heeft, waardoor het moeilijker is om hem te plaatsen in kleinere ruimtes. Een zweefparasol daarentegen is ontworpen om meer flexibiliteit te bieden en kan gemakkelijker in hoeken en kleine ruimtes worden geplaatst. Een ander verschil is de aanpassing van de schaduw. Met een staande parasol kan de schaduw worden aangepast door de hoek van de parasol te veranderen, terwijl een zweefparasol meer flexibiliteit biedt om de schaduw te verplaatsen door de arm in verschillende richtingen te bewegen.

De noodzaak van een parasol op zonnige dagen

Een parasol is niet alleen een geweldige manier om schaduw te creëren en jezelf te beschermen tegen de zon, maar het kan ook essentieel zijn voor de gezondheid. Blootstelling aan UV-straling kan leiden tot huidveroudering, huidkanker en andere gezondheidsproblemen. Een parasol biedt een eenvoudige en effectieve manier om jezelf te beschermen tegen deze risico's en tegelijkertijd te genieten van de buitenlucht. Daarnaast kan een parasol ook helpen om de temperatuur te verlagen op hete zomerdagen, waardoor het comfortabeler wordt om buiten te blijven en de kans op uitdroging en hitteberoerte wordt verminderd.

Bekijk deze parasols in de showroom in Den Bosch

Het kan zo zijn dat je toch liever even dit product in het echt wil zien. Dat kan altijd, je bent van harte welkom in onze showroom in Den Bosch. We zijn te vinden in GroenRijk Den Bosch op de Graafseweg 244, 246A. Het Toptuincentrum assortiment staat in de showroom met onder andere: picknickbanken, picknicktafels, tuintafels, tuinstoelen en nog veel meer tuinmeubels! Tevens kan je bij Toptuincentrum terecht voor trendy en hippe kamerplanten, woonaccessoires, buitenplanten en veel meer.