Katten

Katten

Katten hechten zich, anders dan honden, niet aan mensen, maar aan de plek waar hij opgroeit. Daarom biedt Toptuincentrum alles om uw kat zich helemaal thuis te laten voelen in uw huis.

VOER MANDEN LUIKEN HALSBANDEN SPEELGOED VERZORGING KATTENBAK KRABPALEN SNACKS 

Toon filters Verberg filters
  • Meer
€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 141 producten

De verzorging van katten

Wanneer u ervoor kiest om katten in huis te nemen, is het belangrijk om een aantal essentiële spullen aan te schaffen:

  • kattenbak;
  • etensbakje;
  • krabpaal;
  • vachtborstel;
  • halsband.

De kattenbak is de W.C. van uw huisdier. Vul de bak met grit om de urinegeur te absorberen. Zorg er bovendien voor dat er altijd een waterbakje voor uw kat klaar staat. Katten vinden het lastig om te weten wanneer ze moeten drinken vanwege hun lage dorstreflex. Voeding met veel vocht is daarom sterk aan te raden. Ook de krabpaal is eigenlijk niet weg te denken uit een huishouden met katten. Katten krabben niet alleen om hun nagels te onderhouden, maar ook om stress kwijt te raken en hun territorium af te bakenen. Zorg dragen voor uw katten houdt ook in dat u de vacht van uw langharige kat regelmatig borstelt. Ook de nagels moeten regelmatig worden geknipt. Vergeet vooral niet een halsband aan te schaffen wanneer uw kat ook vaak buiten te vinden is.

Vermaak uw katten met kattenspeeltjes

Verschillende speeltjes voor uw kattenOver het algemeen weten katten heel goed hoe ze zich moeten vermaken. Toch zijn kattenspeeltjes onmisbaar in het leven van katten. Daag uw huisdieren uit met een kattenhengel of rolmuis en ze gaan gegarandeerd helemaal uit hun dak om het beestje te vangen. Voor onzekere katten is het belangrijk om rustig te beginnen en uw kat aan het einde ook te laten winnen. Zo eindigt het spelletje voor hem op een positieve manier. Een zelfverzekerde kat krijgt niet snel genoeg van het spel. Laat uw kat dus lekker springen en bewegen. Maar bepaal zelf wanneer het spel klaar is en laat uw kat niet een spelletje met u spelen!

Alles om uw katten een gezond en gelukkig leven te geven

Bij Toptuincentrum vindt u alles voor uw katten. Hebt u vragen over de verzorging van uw huisdieren of weet u niet goed welk artikel het beste is voor uw viervoeter? Breng een bezoekje aan de dierenafdeling van ons tuincentrum en schiet gerust een van onze medewerkers aan, ze staan u graag te woord.