Bloembollen

Bloembollen die in de lente tot bloei komenBloembollen 

Bollen zijn eigenlijke kleine, ingepakte cadeautjes die u in het najaar of voorjaar plant en een paar maanden later tot bloei ziet komen. In ons aanbod vind je tal van bloembollen om jouw tuin het hele jaar door mee aan te kleden: van typisch Hollandse tulpen en narcissen tot kleurrijke anemonen en irissen.

 

1 - 24 van 375 producten

Bloembollen in het najaar planten

Als je wilt dat jouw tuin in het voorjaar gevuld is met prachtige lentebloemen, moet je in het najaar al voorbereidingen treffen. Voorjaarsbloeiende bloemen zijn bijvoorbeeld tulpen, sneeuwklokjes en krokussen. Hoe ga je te werk?

  • plant jouw bollen vanaf september tot december, nog voor de eerste nachtvorst. Hoe eerder j jouw bollen plant, hoe eerder ze ook tot bloei zullen komen;
  • zet de bloembollen in groepjes bij elkaar in een bloembak of border en maak mooie patronen;
  • maak de aarde los en vermeng de aarde eventueel met wat potgrond;
  • graaf met een bollenplanter of plantenschop een gat in de grond. Zorg ervoor dat het gat diep genoeg is; neem twee tot drie keer de dikte van de bol om de juiste diepte te bepalen;
  • leg de bollen in het gat en vul het gat vervolgens weer op met grond;Narcissen, echte voorjaarsbloemen
  • geef de bollen direct na het planten water.

Bedenk dat natte grond of bevroren grond funest is voor jouw bloembollen. In natte grond zullen de bollen verrotten, waardoor jou er niets meer aan hebt. Combineer tijdens het planten vroegbloeiende en laatbloeiende soorten, zodat je het hele seizoen bloemen hebt om van te genieten! Wat doe je met uitgebloeide bloemen? Haal gecultiveerde soorten, zoals tulpen en hyacinten, uit de grond en bewaar ze op een koele en droge plek waar de vorst geen vat op ze heeft. Krokussen en narcissen kunt u laten zitten.

Bollen die in de zomer tot bloei komen

Er zijn ook tal van bloembollen die pas in de zomer tot bloei komen. Denk bijvoorbeeld aan geraniums, salvia’s, gladiolen en Afrikaanse lelies. Deze kleurrijke spektakelstukken plant u in het voorjaar. Let bij het graven van een gat op dat je dahlia’s en begonia’s, anders dan andere bloembollen, vlak onder de oppervlakte moet planten.