Vijver

Vijver 

Op zoek naar hoogwaardige benodigdheden voor je vijver? Ontdek ons uitgebreide assortiment vijverbenodigdheden die speciaal zijn ontworpen om jouw vijver te onderhouden en te verbeteren. Bij ons vind je alles wat je nodig hebt om een prachtige en gezonde vijver te creëren. Van filtersystemen en pompen tot vijververlichting, waterbehandelingsproducten en vijverdecoraties, wij hebben het allemaal. Onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd om duurzaamheid, functionaliteit en esthetiek te bieden. Of je nu een kleine siervijver hebt of een grote koi-vijver, we hebben benodigdheden voor alle soorten vijvers en vissen.

VISVOER VIJVERBAK  VIJVERMANDEN  FILTERS 

1 - 24 van 148 producten

Waarom een filter in de vijver?

Wanneer u op zoek bent naar hulpmiddelen om het water in uw vijver helder en algenvrij te houden, heeft u de keuze uit diverse vijver tools:

  • gewoon biologisch filter;
  • meerkamerfilter;
  • drukfilter;
  • UVC-filter;
  • pomp in droge opstelling;
  • pomp in natte opstelling.

Een meerkamerfilter bestaat, zoals de naam al zegt, uit verschillende kamers waar het vijverwater doorheen wordt geloodst. In deze kamers worden grote en kleine vuildeeltjes uit het water verwijderd. Een drukfilter gebruikt waterdruk om het vijverwater door het filter te persen. Gebruik een gewoon biologisch filter, dat slechts uit één kamer bestaat, in combinatie met een UVC-filter voor een extra effectieve werking. De UVC-lamp die in dit filter zit doodt zweefalgen, waardoor u binnen de kortste keren weer geniet van helder water. Een filter moet altijd in combinatie met een goed werkende vijverpomp worden gebruikt. Een pomp voorziet het filter van water dat gezuiverd moet worden.

Hoe werkt een vijverpomp?

Een pomp is onmisbaar in uw vijver, omdat deze de watercirculatie regelt. Zo geeft het vijverwater afvalstoffen af aan de lucht en neemt het tegelijkertijd ook zelf zuurstof en koolstofdioxide op uit de lucht. Een vijverpomp versterkt dit proces en laat het water dus eigenlijk ademen. Bij de plaatsing van een pomp heeft u de keuze uit een droge en een natte opstelling. Een droge opstelling wil zeggen dat de pomp buiten de vijver staat en daardoor makkelijk te onderhouden is. Bij een natte opstelling staat de pomp in de vijver. Het voordeel hiervan is dat de pomp buiten het zicht staat.

Het houden van vijvervissen

Heldere vijver vol koikarpers | Toptuincentrum.nl In een koivijver is een waterpomp nog belangrijker, omdat het water sneller vuil wordt. Daarnaast dient u uw vissen uiteraard regelmatig te voeren. De hoeveelheid voer is afhankelijk van het lichaamsgewicht van uw vissen en de temperatuur van het water. In de zomer bij een watertemperatuur van 19 graden of meer moet een koi ongeveer 2 procent van het lichaamsgewicht aan voer eten. In de winter wordt het water vaak niet hoger dan 8 graden. In deze tijd hoeft u uw vissen niet te voeren. Wilt u meer weten over de verzorging van uw koikarpers of het onderhoud van uw vijver? Breng een bezoek aan ons tuincentrum en schiet gerust een van onze medewerkers aan.