8 redenen om planten in huis te halen

We weten al heel lang dat planten goed voor ons zijn als mens. Zowel fysiek als mentaal doen planten erg veel met de mens. Maar wat doet een plant dan precies? We hebben een top 8 voor je gemaakt met de voordelen die planten hebben in huis. 

1. Je huis is lekker gezond

Er zijn een hoop onderzoeken die aantonen dat planten in huis ervoor zorgen dat de luchtkwaliteit bijvoorbeeld hoger is. Daarbij halen planten schadelijke stoffen zoals carbon dioxide en stofdeeltjes uit de lucht en in ruil daarvoor geven ze zuurstof met een hogere luchtvochtigheid terug. In tijden waarin we nu leven is het dus wijs om veel planten in huis te hebben!

Dus waarom zou je een luchtverfrisser gebruiken als je ook een mooie kamerplant met opfleurende kleuren kan plaatsen zoals een Flamingo plant.

2. Stress free zone

Creëer je eigen stress-free zone. Na een drukke werkdag zal het heerlijk thuiskomen zijn in een oase van rust. Onderzoek heeft aangetoond dat planten in huis zorgen voor een lagere bloeddruk waardoor mensen zich meer ontspannen en vrolijker voelen. Wil je dus minder stress ervaren, overweeg dan zeker om een paar leuke kamerplanten in huis te halen, je zal het verschil duidelijk merken.

3. Voorkomen van allergieën

Levendige kamerplanten

Mocht je kinderen hebben dan is het gebruik van planten in huis helemaal een aanrader. Wie namelijk van jongs af aan in een huis met planten leeft, heeft een kleinere kans op allergieën. Zeker in deze tijden is het belangrijk om vooral gezond en gelukkig te blijven!

4. Planten zijn goed voor je humeur

Dit is misschien wel de belangrijkste reden om je huis op te fleuren met een leuke set planten. Onderzoek toont aan dat planten zorgen voor een betere gemoedstoestand en kunnen dus zorgen voor een beter humeur, positieve energie en een hoger geluksgevoel. Dat is toch precies wat je wilt?!

5. Sleep-over met planten

Een sleep-over met al je planten, het is niet alleen lekker knus maar ook bevorderlijk. Een kamer vol met bijvoorbeeld Monstera of Sansevieria planten helpen de lucht zuiveren en zorgen voor een beter luchtklimaat. De luchtzuiverende kwaliteiten van de plant samen met de rustgevende eigenschappen maken dit tot een succesfactor voor een goede nachtrust.

6. Minder tot geen hoofdpijn

Niet alleen is de luchtzuivering van planten goed voor je nachtrust, het zal er ook voor zorgen dat je minder snel hoofdpijn ervaart. Formaldehyde is een gas dat zich vrijwel in elk huishouden voorkomt, deze komt tot stand bij de product van leer of tapijt. Planten als de Lipstickplant, Epipremnum Pinnatum en de Mexicaanse Dwergpalm kunnen deze stof wegfilteren uit de lucht.

7. Planten zorgen voor een hogere concentratie

hangplanten

In tijden van thuiswerken is een hoge concentratie vereist. De hele dag ben je bezig met meetings en dat wil er wel eens voor zorgen dat je concentratie minder wordt. Het hebben van planten verhoogt je aandacht bij het verrichten van vermoeiende taken zoals, meetings houden, studeren of schoonmaken. Het is echt waar maar kijken naar natuur, in dit geval een plant, heeft een herstellende werking op je 'aandacht' spier. Wanneer je planten om je heen hebt waar je naar kan kijken zal deze spier zich weer opladen. Dus hang wat hangplanten boven je bureau en zorg voor een productieve werkdag! 

Ben je benieuwd naar volledige assortiment van Toptuincentrum? Neem dan zeker een kijkje in de webshop: www.toptuincentrum.nl

Toptuincentrum is ook actief op social media. Je kan ons volgen op: