Kunstkerstbomen

De kerstboom is zonder twijfel hét middelpunt van een woning in kerstsferen. Iedereen weet, het is pas écht kerstmis zodra de kerstboom is opgetuigd. Toptuincentrum biedt een overweldigend assortiment kunstkerstbomen. Met grote, kleine en zelfs mini kunstkerstbomen hebben wij een boom geschikt voor ieder type woning. Ben jij dit jaar op zoek naar iets bijzonders? Overweeg dan een kerstboom met verlichting of sneeuw als echte eyecatcher. Uiteraard leveren wij ook handige accessoires zoals de kerstboomstandaard, kerstboomrok of een stekkerbox.

Kunstkerstboom Keuzehulp

Toon filters Verberg filters

Hoogte

 - 
Wis selectie
  • Meer
  • Meer
€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 172 producten

Kerstboom kopen 

Kerstboom kopen doe je bij Toptuincentrum. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan kunstkerstbomen, maar ook een kerstkrans, guirlande of kerstboomstandaard mag niet worden vergeten. Bij ons slaag je daarom altijd! Of je nu op zoek bent naar een kerstboom met verlichtingwitte kerstboom of gewoon een groene kerstboom wilt. Je vindt het allemaal bij ons. 

Tip! Dit jaar is de mini kerstboom de trend. Zet zo'n kleine kerstboom goed in het zicht, want je gaat ervan genieten.

Wat zijn de voordelen van een kunstkerstboom? 

Een kunstkerstboom is tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden. Waar er een aantal jaar geleden nog een taboe lag op het hebben van een kunstkerstboom, is dat tegenwoordig wel anders. Naast dat een kunstkerstboom dus niet meer van echt te onderscheiden is, kent de kunstkerstbomen namelijk nog meer voordelen. 5 voordelen van een kunstkerstboom:

  1. Een kunstkerstboom gaat (mits goede verzorging) jaren mee, zo bespaar je dus eigenlijk geld doordat je niet elk jaar een nieuwe kerstboom hoeft aan te schaffen;
  2. Een kunstkerstboom verliest geen naalden, zoals een echte kerstboom dit doet. Elke dag stofzuigen hoeft dus niet meer;
  3. Hierdoor blijft je boom altijd vol en mooi doordat alle naalden blijven zitten; 
  4. Geen allergieën meer. Je hebt mensen die niet tegen de geur van kerstbomen kunnen. Met een kunstkerstboom heb je hier geen last van!
  5. Klein huis? Geen probleem! Kunstkerstbomen zijn te koop in verschillende vormen en maten.


Het is geen schande om toe te geven dat de geur van een vers gezaagde kerstboom met zijn dennengeur een van de grootste vreugdes van de feestdagen is. Maar hoe leuk we het ook vinden om er een in onze woonkamer te hebben, er zijn verschillende nadelen aan het houden van een echte boom. Ze nemen veel ruimte en water in beslag, zijn brandgevaarlijk, moeilijk te vervoeren en op te bergen en vooral: ze gaan niet eeuwig mee. Kunstbomen zijn de perfecte oplossing voor milieuvriendelijke huizen; ze vergen geen onderhoud als ze eenmaal staan, zijn minder brandgevaarlijk, hoeven geen water te geven of van de ene naar de andere plaats te worden vervoerd en blijven jarenlang in uw huis staan.

Vind de beste plek voor je boom

Als u uw boom koopt, moet u rekening houden met een aantal factoren om de beste plaats voor uw boom in uw huis te vinden. Ten eerste moet u rekening houden met het aantal mensen in uw huishouden. Over het algemeen geldt dat hoe groter de boom is, hoe langer hij zal meegaan. Een algemene vuistregel is dat je een boom moet kopen die ongeveer drie keer zo groot is als de ruimte die hij in je huis in beslag zal nemen. Vervolgens moet u nadenken over het soort thema dat u aan uw boom wilt geven. Wil je een klassieke, elegante boom? Ga je voor een moderne, minimalistische look? Wilt u veel ornamenten en lichtjes in uw boom? U moet al deze dingen in gedachten houden wanneer u gaat winkelen voor de perfecte boom.

Hoogte en diameter van de kunstkerstboom

Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een kunstkerstboom is de hoogte en de diameter van de boom. Als je bijvoorbeeld een kunstkerstboom voor boven een open haard wilt, moet je er zeker van zijn dat je er een koopt die hoog genoeg is zodat hij niet door de schoorsteen wordt afgesneden. Als je wilt dat je boom het plafond bereikt, moet je een hogere boom kopen. Als je de boom voor een raam wilt hebben, moet je ervoor zorgen dat hij niet te hoog is, zodat hij het uitzicht niet blokkeert. Je moet er ook voor zorgen dat de diameter van de boom niet te groot is, zodat hij de ruimte waarin je hem hebt niet overweldigt.

Materialen om op te letten bij het kopen van een kunstkerstboom.

Je wilt er zeker van zijn dat de kunstkerstboom die je koopt gemaakt is van materialen van hoge kwaliteit. Een van de belangrijkste materialen is de basis van de boom. De basis is wat houdt de boom rechtop en stevig. U wilt er zeker van zijn dat de boom een brede, stevige basis heeft om ervoor te zorgen dat hij rechtop blijft staan en niet omvalt. Je wilt niet dat je boom topzwaar wordt, dus zorg ervoor dat de basis een brede basis heeft om hem stabiel te houden. Je wilt er ook zeker van zijn dat de boom brandvertragend is. Brandvertragende bomen hebben een label waarop dit staat. Je wilt er ook zeker van zijn dat er geen gaten in de takken van je boom zitten. De openingen in de takken kunnen worden gebruikt om vuur te vangen en ervoor zorgen dat de boom vlam vat.

Ledlampjes van clusterverlichting

Veel kunstkerstbomen zijn nu versierd met LED-lampjes. Ledlampjes zijn geweldig omdat ze minder energie verbruiken en langer meegaan dan oude kerstlampjes. Als uw boom LED-lampjes heeft, zorg er dan voor dat u de boom buiten het bereik van huisdieren en kinderen houdt. Als uw boom oude stijl kerstverlichting heeft, heeft u een paar opties. De eerste optie is om de lampjes te vervangen door LED-lampjes. Het is een goed idee om dit te doen als u kleine kinderen of huisdieren in huis hebt. De volgende optie is om de lampjes te bedekken met een materiaal dat niet brandgevaarlijk is. U kunt papier, stof, of iets dergelijks gebruiken. De laatste optie is om de lampjes helemaal van de boom te halen. Dit is een geweldige optie als je een meer moderne, minimalistische look voor je boom wilt.

Welk vertakkingssysteem is het beste?

Tot slot wil je bij het kopen van een kunstkerstboom ook kijken naar het vertakkingssysteem van de boom. Het takkensysteem is de manier waarop de takken aan de boom zijn bevestigd. Het vertakkingssysteem van de boom zal van invloed zijn op hoe gemakkelijk het is om de ornamenten op de boom te plaatsen. Sommige takkensystemen zijn gemakkelijker te gebruiken dan andere. U wilt er zeker van zijn dat het takkensysteem gemakkelijk te gebruiken is, zodat u uw boom met gemak en zo weinig mogelijk stress kunt versieren.

Kerstbomen bij Toptuincentrum 

Bij Toptuincentrum vind je een groot assortiment aan kerstbomen. Naast grote kerstbomen, vind je ook mini kerstbomen in ons assortiment. Zo kun je ook met een klein huis een kerstboom in de woonkamer zetten. 'Geen ruimte' is dus geen excuus meer. Wil je een kerstboom met verlichting? Ook die vind je bij Toptuincentrum. Bekijk onze webshop voor het gehele aanbod kerstbomen, kerstversiering en meer! Zo maken wij er samen een onvergetelijke kerst van. 

Koop een kerstboom