6 musthaves voor jouw tuin

De temperaturen stijgen buiten en het zonnetje komt door. In deze periode zit je steeds wat vaker in de tuin of op jouw balkon/terras. Zoek je nog naar leuke decoratie om jouw tuin, balkon of terras helemaal af te maken? Lees dan snel verder.
 

Tuinverlichting

Met de zomerse temperaturen zit je vaak ook in de avond in de tuin nog een drankje te drinken of een spelletje te doen. Tuinverlichting zorgt tijdens zo'n avond niet alleen voor licht, maar het creëert ook nog eens een sfeervolle stemming. Tuinverlichting is er in allerlei soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld wandlampen, staande lampen of buiten spotjes. Deze lampen geven de tuin een luxe uitstraling. Vind je het fijn om tuinverlichting te hebben op zonne-energie? Ga dan voor Solar tuinverlichting. Het installeren van deze lampen is erg eenvoudig en het creëert een mooi licht.  
 

Buiten potterie

Een mooie grote pot of vaas in de tuin kan een echte eyecatcher zijn. Ben je niet zo van een grote bloempot in de tuin of heb je geen plek voor een grote bloempot? Dan staat een wat kleinere pot ook erg leuk op bijvoorbeeld een tuintafel. Een bloempot geeft de tuin sfeer. Stop er een mooie buitenplant in en maak het helemaal af. Een ronde bloempot geeft jouw tuin een organische look en een vierkante bloempot geeft jouw tuin een wat strakker uiterlijk. Kies dus iets wat past bij het uiterlijk van jouw tuin.  
 

Tuinplanten 

Wat natuurlijk ook niet kan missen in een tuin zijn buitenplanten. Tuinplanten maken de tuin een vrolijk geheel. Er zijn erg veel verschillende buitenplanten. Zorg er daarom ook altijd voor dat je weet wat voor plant je koopt en hoe je deze moet gaan verzorgen. Denk aan de standplaats van jouw planten. Komen deze in de zon, half zon of in de schaduw? Dit is iets waar rekening mee gehouden moet worden, omdat niet elke plant overal kan groeien. Wil je een plant die elk jaar terug komt? Ga dan voor een vaste plant. Groen maakt iedereen blij!
 

Tuinmeubelen

Tuinmeubelen bepalen het uiterlijk van jouw tuin. Tuinmeubelen geven de tuin een mooie uitstraling en bieden je een plek om tot rust te komen. Het tot rust komen kan in een heerlijke hoekbank of een mooie hangstoel. Wil je relaxen en eten tegelijkertijd? Ga dan voor een diningset. Een diningset is speciaal ontwikkelt om te dineren en te relaxen. Zet er een grote parasol bij om de schaduw op te kunnen zoeken en de meubelen zijn helemaal ‘’zomerproof’’. Heb je nou niet zo’n grote tuin of heb je een wat kleiner balkon? Denk dan aan inklapbare meubels. Inklapbare meubels zijn gemakkelijk op te zetten en ook gemakkelijk weer in te klappen. Hierdoor creëer je op jouw balkon toch een zithoekje die je eventueel wel weer weg kan halen bij ruimtegebrek.
 

Tuindecoratie 

De basis staat in de tuin. Je hebt tuinverlichting, buiten potterie, tuinplanten en tuinmeubelen. Nu zou je de tuin nog verder kunnen decoreren. Decoreren kan op allerlei verschillende manieren. Je zou de wanden in de tuin kunnen volhangen met wanddecoratie. Wanddecoratie maakt de tuin fleurig en fantasierijk. Wat ook leuk is om in de tuin te zetten zijn vogelhuisjes voor de buitenvogels of insectenhuisjes voor de insecten. Vogel- en insectenhuisjes zijn niet alleen leuk om hoe ze eruit zien, maar ze zijn ook nog eens goed voor de natuur. Verder zijn er allerlei andere manieren om je tuin leuk aan te kleden met tuindecoratie. Denk bijvoorbeeld aan regentonnen, waterornamenten, schaduwdoeken en deurmatten.
 

Vuurhaarden/schalen

Er lekker warm bij zitten? Dat is met vuurhaarden en vuurschalen geen punt. Vuurhaarden en vuurschalen creëren warmte, gezelligheid en ze zijn ook nog eens erg hip. Een vuurhaard of een vuurschaal geeft jouw tuin dan ook een sfeervol uiterlijk. Een vuurhaard of vuurschaal is onmisbaar tijdens een lange gezellige zomeravond.

 

Ben je benieuwd geworden naar de artikelen? Neem dan zeker eens een kijkje bij het assortiment van Toptuincentrum. 
 

BEKIJK HET HIER


Toptuincentrum is ook actief op social media. Je kunt ons volgen op:

 

Tags: