Regentonnen

Regentonnen 

Een regenton van Toptuincentrum staat gelijk aan topkwaliteit. De tonnen van Toptuincentrum zijn oersterk en kunnen dus wel tegen een stootje. Tijdens een flinke regenbui wordt al het regenwater opgevangen, zodat je het later kunt hergebruiken; hierdoor ga je zuiniger om met water en bespaar je kosten. Vul je regenton tot wel 250 liter!

1 - 16 van 16 producten

Regenton kopen?

Met een goed gevulde regenton heb je altijd voldoende water tot je beschikking. Maak gebruik van de handige tonstandaard en kraanonderdelen om het jezelf nog makkelijker te maken. Verzorg je pas gezaaide bollen en zaden met het water uit de regenton om verzekerd te zijn van een snelle en gezonde groei. Dankzij het stevige materiaal waaruit onze tonnen zijn vervaardigd verlies je geen druppel water. Maak je keuze uit tonnen van 100, 120, 210 of 250 liter. We begrijpen best dat het niet lukt om zo’n grote, zware ton zelf mee te nemen. Daarom bezorgen we jouw regenton graag bij jou in Den Bosch en omstreken. Bestel de juiste ton gemakkelijk, snel en veilig online of bekijk het volledige aanbod in ons tuincentrum in Den Bosch.

Regentonnen kopen bij Toptuincentrum | Toptuincentrum.nl

Hoe vang je regenwater op? 

Met een regenton vang je snel en eenvoudig het regenwater op. Je kan een regenton boven de grond maken of ondergronds. Welke je kiest is afhankelijk van de grootte van je tuin en je eigen voorkeur. De populairste regenton is die boven de grond. Tijdens een flinke regenbui wordt het water opgevangen en opgeslagen in de regenton en kan je het tijdens droge dagen gaan gebruiken voor je tuin. Als een regenton vol is, is deze ook echt vol. Je kan overtollig water wel vervoeren naar een andere ton of plek in de tuin met behulp van een overloopslang. Deze zorgt ervoor dat zodra de ton gevuld is, het overige water naar een andere plek wordt vervoerd. Zo verspil je dus helemaal geen water meer! Goed voor het milieu en voor je portemonnee. 

Voordelen van een regenton

Regentonnen zijn in Nederland niet zo vanzelfsprekend. Ze maken een ouderwetse indruk en zijn niet meer echt van deze tijd. Waarom zou je dan toch een regenton in Den Bosch kopen? Wij van Toptuincentrum.nl geven je graag een paar voordelen van het hebben van een regenton:

  • Voorkom wateroverlast bij extreme weersomstandigheden. Door de klimaatverandering hebben we steeds vaker te maken met flinke regenbuien gevolgd door periodes van droogte. Door het water op te vangen in een regenton, zorg je ervoor dat je tuin niet overstroomt. Tegelijkertijd bewaar je het water voor momenten waarop er een tekort is aan water;
  • Bespaar kosten met gratis regenwater! Gebruik regenwater als bewatering voor je planten in plaats van drinkwater. Zo verdien je het geld dat je uitgeeft aan een regenton binnen de kortste keren weer terug;
  • Draag bij aan een beter milieu. Door regenwater op te slaan en te gebruiken, verminder je het verbruik van leidingwater. Hierdoor hoeft er op de lange termijn minder grondwater te worden opgepompt;
  • Gebruik regenwater om je auto of ramen mee te wassen. Aangezien regenwater nauwelijks kalk bevat, is het ideaal om aan je planten te geven, maar ook om bijvoorbeeld je auto een wasbeurt mee te geven. Voor planten is dit water veel gezonder. Bovendien blijven er minder vervelende strepen achter als je met regenwater je ramen zeemt.