Tuinmeubel Trends 2023

We zijn nog niet eens in de winter, maar wij kijken nu al uit naar de dagen dat we weer in korte broek buiten kunnen zitten. Nu is een goed moment om op zoek te gaan naar de volgende buiten trends om voorbereid te zijn op de zomer. In deze blog gaan we in op de 5 belangrijkste tuinmeubel trends in 2023.

 

Trend 1: Heldere & Gedurfde Kleuren

Buitenmeubelen zijn niet langer beperkt tot alleen natuurlijke kleuren. In 2023 zien we een verandering naar meubels die een statement maken met warmere en heldere tinten. Of het nu een felgekleurde buitenbank is of een vleugje roze of geel op je terrasstoelen, wees niet bang om met verschillende kleuren te experimenteren om een buitenruimte te creëren die je persoonlijkheid weerspiegelt.

 

Trend 2: Luxe Materialen

Terwijl riet en rotan de laatste jaren populair zijn voor tuinmeubilair, zien we in 2023 een verschuiving naar luxere materialen. Metallics zoals brons en koper maken een comeback, terwijl materialen zoals marmer en graniet worden gebruikt om hoogwaardige materialen te creëren. Tuinmeubelstukken. Als je wilt dat je buitenruimte voelt als een verlengstuk van je binnenruimte, zoek dan naar meubels gemaakt van luxe en opvallende materialen.

 

Trend 3: Duurzaamheid

Naarmate consumenten zich meer bewust worden van hun impact op het milieu, zien we een stijgende vraag naar duurzaam tuinmeubilair. Materialen zoals bamboe, gerecycled plastic en zelfs paddenstoelen worden gebruikt om duurzame meubelstukken te maken die lang meegaan. Als je op zoek bent naar milieuvriendelijke buitenmeubels, let dan op meubels die zijn gemaakt van duurzame materialen.

 

Trend 4: Waterdicht meubilair

Nu we 2023 ingaan, zien we een toename van zowel functioneel tuinmeubilair dat zowel esthetisch als waterdicht is. Zoek naar buitenmeubels gemaakt van waterdichte materialen zoals aluminium of roestvrij staal, of kies voor stukken met afneembare kussenhoezen die gemakkelijk gewassen kunnen worden als ze nat worden. Denk aan gedurfde, geïnspireerde tafels en stoelen voor buiten met moderne lijnen die zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt.

 

Trend 5: Oversized en comfortabel

Als het op comfort aankomt, is groter absoluut beter - en dat geldt zeker als het gaat om tuinmeubeltrends voor 2023. Trends om te proberen zijn onder meer extra grote buitenstoelen en banken die perfect zijn om op luie zomerdagen rond te loungen, en ze maken het gemakkelijk ook om gasten te entertainen.

 

Tags: