September tuin tips

September tuin tips

De herfst is het hoogseizoen voor veel planten en bomen, maar het is ook de perfecte tijd om een mooie tuin aan te leggen. In deze september tuin tips blog vertellen we je hoe je je zomerlandschap kunt onderhouden, zodat het er ook in de herfst en winter prachtig uitziet!

 

Oogsten

Oogsten is een belangrijk onderdeel van tuinieren en kan een leuk avontuur zijn. Hieronder hebben we een lijst gemaakt van producten die geoogst kunnen worden deze maand:

  • Als je fruit in je tuin hebt staan is dat nu rijp. Zorg er voor dat rijpen vruchten regelmatig geoogst worden zodat er meer energie overblijft voor de onrijpe vruchten.

  • Ook vruchtgroenten zoals tomaten, paprika’s, pepers, komkommers, aubergines en courgettes kunnen in deze periode geoogst worden. Hierbij geldt ook dat het regelmatig oogsten belangrijk is.

  • September is ook een goede maand voor het verzamelen van zaden van bijvoorbeeld uw favoriete bloemen. Op een droge dag kunnen de zaden verzameld worden en in een envelop of papieren zak bewaard worden op een droge plek zodat ze volgend seizoen weer gepland kunnen worden.Gazon

 

Gazon

  • September is een prima maand om aan het gazon te werken. Doordat de grond nog warm is kun je deze periode prima gebruiken om nieuw gras te leggen of te zaaien. Ook het bestaande gazon kan je opknappen door kale opnieuw in te zaaien. Let er op dat september soms een vrij droge maand is, hou dit in de gaten en sproei bij droogte.

  • Het gras groeit vanaf nu minder hard dan de afgelopen maanden. Er hoeft hierdoor minder vaak gemaaid te worden.

Ben je nog op zoek naar bijvoorbeeld graszaad? Bekijk dan hier ons ruime aanbod aan producten voor je gazon!

 

Juist nu planten

  • De tijd om bollen te planten breekt in september ook weer aan. In de regel geldt dat hoe eerder ze geplant worden, hoe beter de bol aan zal slaan! Ben je op zoek naar inspiratie en tips specifiek over bloembollen? Bekijk dan hier onze blog over bloembollen.

  • Het is een goede tijd voor het planten of verpotten van vaste planten. Doordat de grond nog warm is hebben de platen nog voldoende tijd om wortels te schieten voor de winter. Zeker voor heggen is de temperatuur van de grond nu uitstekend.

 

Tuin winterklaar maken

Het wordt langzaam tijd om je tuin voor te bereiden op de winter. Als je daar nu al mee begint zorgt dat er voor dat er in de winter niet veel meer aan de tuin gedaan hoeft te worden. September is een goede maand om het laatste onkruid te verwijderen onder uw haag of op kale stukken grond rondom struiken. Een tip om in de toekomst minder last te hebben van onkruid is het planten van bodembedekkers. Hier kunt je een ruim assortiment aan bijzondere bodembedekkers vinden.

Na de laatste snoeibeurt van het jaar is het een mooi moment om het tuingereedschap schoon te maken en de schuur op te ruimen. Zo kun je in het voorjaar weer fris beginnen in de tuin!

Tot slot, vergeet niet dat de herfst een prachtige tijd is om van uw tuin te genieten. Hij is niet alleen erg mooi, maar biedt je (en je gezin) ook de kans om herinneringen te creëren die een leven lang zullen meegaan. Als je enkele van deze ideeën wilt delen met anderen in uw omgeving, aarzel dan niet!

Tags: