Bloembollen planten in het najaar

Bloembollen planten in het najaar

Bloembollen zijn een erg mooie aanvulling voor in je tuin. Narcissen, krokussen en tulpen geven namelijk al vroeg in de lente prachtige kleuren aan je tuin terwijl de rest van je planten en bloemen nog een winterslaap houdt. In ons grote assortiment najaarsbollen vind je de mooiste bloembollen om jouw tuin en borders mee te vullen! In deze blog geven we je een aantal tips over het planten van je favoriete bloembollen en lichten we onze bestsellers uit:

1. Crocus Grootbloemige Mix

Een mooie mix van grootbloemige Crocussen. Mooi in combinatie met Scilla, Puschkinia en Chionodoxa. In iedere tuin is er altijd wel plaats voor een paar mooie groepen van kleurrijke Crocussen. Voor zowel in de border als in potten op terras of balkon. Zeer geschikt voor verwildering. De bloeitijd is in februari/maart. De bollen kun je het beste planten vanaf september tot en met december. 


Bekijk hier

 

 


 

 

2. Sneeuwklokjes

Galanthus (Sneeuwklokje) is ongetwijfeld één van de bekendste vroegbloeiende bloembollen. Mooie witte klokjes waarvan de binnenste bloemblaadjes groene merktekens hebben. Om de bollen tegen uitdroging te beschermen is het belangrijk om de bollen zo snel mogelijk na ontvangst op een ongestoord plekje in de tuin te planten. Geschikt voor verwildering maar ook leuk in potten op terras of balkon. Mooi om te combineren met Eranthis en botanische Crocussen. De bloeitijd is in februari/maart. De bollen kun je het beste planten vanaf september tot en met december.


Bekijk hier

 

 

 


 

3. Botanisch Tulpje met een oranje-rode kleur

Fraai klein botanisch Tulpje met een oranje-rode kleur. De bladeren zijn grijs-groen en liggen op de grond. Mooi in de border maar ook voor in een pot op terras of balkon. Geschikt voor verwildering.

 

Bekijk hier

 

 

 

 

 

Bloembollen planten

Wil je jouw tuin gevuld hebben met prachtige lentebloemen? Dan moet je in het najaar al voorbereidingen treffen. Maar hoe ga je te werk?

  1. Zet de bloembollen in groepjes bij elkaar in een bloembak of border en maak mooie patronen;
  2. Maak de aarde los en vermeng de aarde eventueel met wat potgrond;
  3. Graaf met een bollenplanter of plantenschop een gat in de grond. Zorg ervoor dat het gat diep genoeg is; neem twee tot drie keer de dikte van de bol om de juiste diepte te bepalen;
  4. Leg de bollen in het gat en vul het gat vervolgens weer op met grond;
  5. Geef de bollen direct na het planten water.

Wist je dat je bloembollen ook in laagjes kunt planten? Zo creëer je een achtereenvolgende groei op een plek naar keuze in je tuin. Dit wordt ook wel lasagnebeplanting genoemd. 

Handige accessoires voor bij het planten

Om het jezelf makkelijker te maken heeft Toptuincentrum een hoop accessoires zodat jij als een echte tuinman of vrouw aan de slag kunt! Denk aan een tuinschepje om de grond goed mee los te werken, een Gieter om de bloembollen en je overige planten water mee te geven en tuinhandschoenen zodat je geen vieze handen krijgt en lekker door kan werken aan je bloembollen project!

Tags: