Tuinverlichting Luxform

Tuinverlichting Luxform

Solar tuinverlichting werkt op zonne-energie en is natuurlijk duurzaam, maar ook enorm praktisch. Bij solar buitenlampen hoef je immers niet te bedenken hoe je de lamp van stroom voorziet. Een zonnig plekje in de tuin of op het balkon is namelijk voldoende. Er is bij ons keuze uit veel soorten buitenlampen op zonne-energie. Hierdoor hebben we altijd voor jou het gewenste product in huis. In deze blog behandelen we een aantal solar-tuinlampen, de wijze waarop het werkt en delen we een aantal tips waar op te letten bij aanschaf. Lees snel verder!

 

Wat is Luxform?

Solar verlichting van Luxform Lighting is de snelste, veiligste en goedkoopste manier om 's avonds sfeer in je tuin te brengen. Elke lamp bevat een ingenieus ontworpen zonnepaneel dat zonlicht omzet in elektrische energie. Deze energie wordt opgeslagen in een oplaadbare batterij, die 's avonds zorgt voor de benodigde energie. Een tip van ons is om de lamp overdag in een zonnige plaats te zetten, zodat de batterij optimaal geladen kan worden.

 

Hoe werkt Solar verlichting?

De lampen werken op de energie van de zon (solar). Iets dat niet vanzelf gebeurt, in de lamp is een zonnepaneel ingebouwd, die de lichtstralen van de zon opvangt. Deze lichtstralen worden in het paneel omgezet in elektrische energie. Met deze energie worden de oplaadbare batterijen opgeladen. 

Solar verlichting wordt dus overdag opgeladen, om gedurende de nacht je tuin te kunnen verlichten. Het automatisch aanspringen van de lampen is mogelijk doordat er een sensor in is geplaatst. Zodra het donker wordt, flitst de lamp aan, en ook weer uit wanneer de dag begint.

 

Voordelen van Solar lampen

 • Verbetering van het milieu
 • Energiebesparend
 • Geen kabels of snoeren, makkelijk te plaatsen
 • Perfect te gebruiken als Solar schutting verlichting
 • Geen elektricien nodig
 • Oplaadbare batterijen zijn ook los verkrijgbaar

 

3 Luxform Must Haves

Onderstaand hebben we drie verschillende producten van Luxform toegelicht. Bij Toptuincentrum zijn we van mening dat deze artikelen niet mogen missen in een verlichte tuin. Lees snel door!

 

1. Solar Markeringslamp Torino

Deze lamp is zeer geschikt voor het sfeervol aanlichten van voetpaden en bloemperken. Deze buitenlamp is uitgevoerd met back-up batterij, waardoor deze tuinlamp gegarandeerd elke avond 6 uur brandt. Zowel in de zomer als in de winter. Deze milieuvriendelijke lamp gebruikt dus geen elektriciteit, maar werkt direct op energie verkregen van de zon. Daardoor is de lamp uitermate geschikt voor moeilijk bereikbare plaatsen en levert het genoeg licht op voor sfeervolle markering van voetpaden en trappen. Denk er wel aan dat RVS geen onderhoudsvrij product is en dat de lampen ongeveer eens per half jaar met doek afgedaan moeten worden om aanslag te voorkomen. Dit product vind je hier.

 • Materiaal: Roestvrij Staal
 • Kleur: Zilver
 • Afmeting: 7,5 x 7,5 x 50 cm
 • Lichtbron: LED
 • Brandduur: circa 6 uur
 • Lumen: 6

 

 

 

2. Luxform Intelligent Solar 1X Lorient Post Light

Deze lamp is uitgevoerd met PIR sensor met standby modus, waardoor de lamp sfeervol brandt en bij beweging geactiveerd wordt, waardoor de lamp feller gaat branden. Deze milieurvriendelijke solar lamp gebruikt geen elektriciteit, maar werkt direct op energie verkregen van de zon. Overdag wordt deze Lorient buitenverlichting opgeladen. Zodra het donker wordt, schakelt deze lamp zichzelf naar 2,5 lumen. Wanneer er beweging gedetecteerd wordt, versterkt de lichtbron zichzelf naar een vermogen van 50 lumen. Hierdoor heb je altijd voldoende licht om te zien waar je loopt.

 

 

 

3. Solar Batterij 2X 14500 LI-ION 3.7V

Zoals al eerder benoemd, zijn de batterijen ook los verkrijgbaar. Het is altijd slim om een extra set batterijen in huis te bewaren, voor het geval dat een lamp toch stuk raakt. Deze Luxform oplaadbare batterijen zijn geschikt voor alle Luxform Solar lampen met een capaciteit van 800mAh of lager. De batterijen dienen voor het eerste gebruik opgeladen te worden. Daarna laadt de solar verlichting, middels het zonnepaneeltje op de lamp, de batterijen automatisch op. Deze verpakking bevat twee 800mAh Lithium Prosphate batterijen.

 

 

 

 

 

 

Heb je iets gehad aan deze blog en wil je meer weten over Luxform Tuinverlichting? Neem dan snel een kijkje op toptuincentrum.nl

Wil je advies over jouw tuin, kamerplant of buitenplant? Kom dan naar onze winkel in Den Bosch. Je kunt ons vinden in GroenRijk Den Bosch. Naast ons grote aanbod in planten en bloemen ben je bij ons ook aan het juiste adres voor dierenproducten, woonaccessoires, buitenplanten en barbecues. Daarnaast heten we je graag van harte welkom in ons tuincafé.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog of producten die je tegenkomt op de website? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken op 073 330 0051 of mail naar info@toptuincentrum.nl

Ben je benieuwd geworden naar Luxform Solar Verlichting of andere producten? Neem dan snel een kijkje op toptuincentrum.nl

 

Tags: