Bestway Zwembaden & Tips voor jouw zwembad!

Inderdaad, het is nu lastig in te beelden, maar er komt een periode aan waar er niets prettiger is dan een opblaasbaar zwembad in de tuin. Wanneer het erg warm is, is een opblaasbaar zwembad bijzonder prettig om een beetje verkoeling te vinden. Om het meeste te halen uit een opblaas- of opzetzwembad, zetten we vandaag X belangrijke tips op een rijtje voor je. Zo weet je zeker dat je een geschikt zwembad voor jouw tuin aanschaft, en het daarnaast goed kan gebruiken. Lees hieronder meer.

 

Hoe belangrijk is de rand van het zwembad?

Wanneer je een opblaasbaar zwembad aanschaft, moet je er rekening mee houden dat de zijkanten van het bad niet hard zijn. Wordt er te hard tegenaan geleund, dan kan er hierdoor water verloren gaan.
Er bestaan duidelijke verschillen in de stevigheid van de zijkant van verschillende zwembaden. Kies het liefst voor een model met een flinke opblaasbare rand. Deze rand drijft als het ware op het water en zorgt ervoor dat het water niet zomaar uit het zwembad kan stromen.
Door te kiezen voor een grote rand, kan er ook makkelijker tegen de zijkant aangeleund worden zonder dat het zwembad instort.

 

Is er een reparatieset inbegrepen?

Niets is vervelender dan een opblaasbaar zwembad dat binnen een mum van tijd lek is en leegstroomt, zeker wanneer dat in een warme periode gebeurt. Een klein gat kan in een opblaasbaar zwembad grote schade aanrichten. 
In de meeste gevallen wordt een reparatiesetje meegeleverd met het zwembad, maar dit hangt af van het merk waarvan het zwembad is. Check dit van tevoren, aangezien een ongeluk in een klein hoekje zit en het prettig is om dan in staat te zijn het gat direct te dichten.

 

Filter van het zwembad

Met name bij de iets grotere modellen is het prettig wanneer een filter wordt meegeleverd. Dit filter houdt het water schoon door afval, bacteriën en lichaamsvetten en -olie uit het water te halen. Met name na een lange dag zwemmen zit het water vaak vol oliën van de huid. 
Het is niet alleen prettiger om in een schoon bad te zwemmen, het is ook beter voor de gezondheid. Wanneer er gezwommen wordt in vervuild water dat nauwelijks verschoond wordt, liggen er allerlei besmettingen op de loer. 
Een ander voordeel is dat een filter het water enigszins in beweging houdt. Wanneer dit het geval is hechten bacteriën zich minder snel aan elkaar. Een slijmlaagje van aangehechte bacteriën kan erg schadelijk zijn voor de gezondheid. 

 

Het afdekken na gebruik

Vergeet dit niet te doen! Dek het water buiten gebruik zoveel mogelijk af met een zeil. Zo voorkom je dat er blaadjes in het water terecht komen, maar ook dat er vogelpoep of ongedierte in het water komt. Doordat je het water afdekt buiten gebruik, gaat het filter veel langer mee. Daarnaast dient het water minder vaak ververst te worden.

 

Moet ik gebruikmaken van chloor?

Zoals waarschijnlijk bekend wordt zwembadwater meestal behandeld met chloor. Ook in een opblaasbaar zwembad is het goed om dit te doen. Chloor doodt allerlei schadelijke bacteriën. In stilstaand water kunnen, zeker bij een hoge buitentemperatuur, snel micro-organismen groeien.

Chloor wordt meestal aan een opblaasbaar zwembad toegevoegd met behulp van chloortabletten. Deze worden in een drijvend bakje of het filter gestopt en lossen langzaam op. Hoeveel tabletten er nodig zijn en hoe vaak er een nieuwe geplaatst moet worden, hangt van het formaat van het tablet en het zwembad af. Hieronder kan meestal informatie gevonden worden op de verpakking van de chloortabletten.

 

Wanneer moet ik het water verversen?

 

Hoewel een filter, chloortabletten en afdekzeil de waterkwaliteit hoog houden en ervoor zorgen dat het zwembad altijd schoon is, moet het water alsnog regelmatig ververst worden. Een filter kan een hoop ondervangen, maar bij oud water is er ook voor het filter geen beginnen meer aan.

Het kan hierbij gaan om allerlei micro-organismen die zich gaan vermenigvuldigen, waaronder schadelijke bacteriën die iemand flink ziek kunnen maken. Vervang daarom zo nu en dan het water, om er zeker van te zijn dat het zwembad echt schoon is.

 

Wat is de pH-waarde?

De pH is de zuurgraad van iets. Bij zwembadwater ligt deze idealiter tussen de 7,2 en 7,5. Een verkeerde pH-waarde kan allerlei negatieve gevolgen hebben. Zo werkt chloor minder goed en dat kan ertoe leiden dat er, ondanks de aanwezigheid van chloor, toch veel bacteriën gaan groeien in het zwembad. Ook kan het invloed hebben op de kleur van het water en kan al te zuur water speelgoed in het water aantasten.

Wijkt de pH-waarde sterk af, dan kan het ook leiden tot huid- en oogirritaties en een verhoogde calciumafzetting in het bad.

De pH-waarde kan vrij eenvoudig met behulp van strips getest worden, die met kleurcodes aangeven wat de zuurgraad is. Deze strips zijn soms echter niet voldoende accuraat. Een alternatief is een test-set waarmee er enkele druppels van een testvloeistof in een monster van het zwembad worden gedruppeld. De kleur die het water vervolgens krijgt, zegt iets over de zuurgraad. 

 

Nu we je een aantal tips hebben gegeven over jouw opblaas- of opzetzwembad, bespreken we een aantal verschillende modellen zwembaden van Bestway. Alle onderstaande modellen zijn verkrijgbaar bij Toptuincentrum
 

Waarom Bestway zwembaden?

Bestway zorgt ervoor dat jij of jouw kinderen een onvergetelijk zwemervaring beleven. Het is een merk dat gespecialiseerd is in alles wat je kunt bedenken voor in en rondom jouw zwembad. Spetterend familieplezier voor iedereen staat hoog in het vaandeel. Dit doen zij door alles aan te bieden voor jouw onvergetelijke ervaring in een van de opblaaszwembaden, familiebaden en opblaasbare jacuzzi's. Daarnaast beschikt men over zwembaden met opblaasbare bovenring en zwembaden met stalen frame. Ook voor het jongste publiek hebben zij voldoende zwemplezier in huis met kinderbaden variërend in grootte. Ook staan veiligheid en hygiëne in je zwembad bij Bestway centraal. Daarom kun je hier ook terecht voor filterpompjes, bodemstofzuigers, cartridges en luchtpompjes. 

Nu zullen we drie verschillende modellen behandelen die bij Toptuincentrum verkrijgbaar zijn.

 

Bestway Zwembad Rechthoek Steel Pro

Dit zwembad is erg eenvoudig en gemakkelijk in elkaar te zetten. Het bad is ruim 2 meter lang waardoor je best wel een baantje kan trekken. De buitenkant van het zwembad is gemaakt van DuraPlus dat bestand is tegen chloor en UV licht. Ook is het bad erg sterk en is het gestest op de druk van 2.300 Liter water. Daarnaast staan de zwembaden van Bestway bekend om hun uitstekende kwaliteit! Zo heb je lang pret van dit zwembad met het gehele gezin. 
Het zwembad wordt zonder trap of pomp geleverd. Bekijk hier de producten voor onderhoudsproducten van jouw zwembad.
Afmetingen:

  • Lengte: 259 cm
  • Breedte: 170 cm
  • Hoogte: 61 cm

 

 

Bestway Zwembad Fast Set D305CM

Dit exemplaar is ruim 3 meter lang. De buitenkant is gemaakt van het welbekende DuraPlus, wat bestand is tegen chloor en UV licht. Het bad is erg sterk, blijkt uit de test. Hieruit blijkt ook dat het bad 3.638 Liter water kan bevatten. Je hebt geen onderhoudsset nodig voor dit zwembad aangezien het makkelijk op te zetten is. Dit zwembad vind je hier.

Afmetingen:

  • Diameter: 305 cm
  • Diepte: 76 cm

 

 

 

Bestway Zwembad Steel Pro Max Set 366X100

Rond stalen frame bad van sterk 3 laags PVC en Polyester. De binnenste laag Polyester is gelamineerd aan de 2 buitenste lagen PVC. Het metalen frame is corrosiebestendig en wordt ondersteund door een extra band rondom. Het zwembad wordt geleverd met een trapje. Daarnaast heeft het een doorsnee van 3,6 meter waardoor je alle ruimte hebt om te zwemmen met het gehele gezin. Er kan 9.150 liter water in het zwembad. Dit zwembad vind je hier.

 

Afmetingen:

  • Diameter: 366 cm
  • Diepte: 100 cm
  • Materiaal: Staal
  • Kleur: Grijs

 

 

 

Heb je iets gehad aan deze blog en wil je meer weten over Bestway zwembaden & accessoires? Neem dan snel een kijkje op toptuincentrum.nl

Wil je advies over jouw zwembad of over bepaalde producten? Kom dan snel naar onze winkel in Den Bosch. Je kunt ons vinden in GroenRijk Den Bosch. Naast ons grote aanbod in planten en bloemen, ben je bij ons ook aan het juiste adres voor dierenproducten, woonaccessoires, buitenplanten en barbecues. Daarnaast heten we je graag van harte welkom in ons tuincafé.

Heb je nog vragen over de producten die je tegenkomt op de website? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken op 073 330 0051 of mail naar info@toptuincentrum.nl

Ben je benieuwd geworden naar Bestway Zwembaden of andere producten? Neem dan snel een kijkje op toptuincentrum.nl