Slakken bestrijden, hoe doe je dat?

Zodra je teveel slakken in je tuin hebt is de balans van de biodiversiteit niet meer in evenwicht. Heb jij nou teveel slakken in huis en ben je benieuwd wat je tegen deze slibberige beestjes kan doen? Lees dan snel verder.

Slakken komen voornamelijk af op vochtige plekken. Zo heb tijdens een regenbui meer kans dat je de slakken tegenkomt dan tijdens een zonnige dag. Ook zijn slakken ’s nachts meer actief dan overdag. Huisjesslakken en naaktslakken zijn de meest voorkomende slakken rondom jouw huis. Niet alle slakken zijn slecht voor jouw tuin. Er zijn namelijk ook veel slaksoorten die rotte plantenresten opeten om zo jouw tuin schoon te houden.
 

Welke middelen kun je gebruiken om slakken te bestrijden?

 • Een Ecostyle slakkenlokdoos. Een slakkenlokdoos is een effectieve manier om slakken te kunnen bestrijden. In de slakkenlokdoos zitten slakkenkorrels, zodra de slak in de slakkenlokdoos zit doen deze korrels het werk.  Voor overige dieren is het slakkenlokdoosje niet schadelijk. Ecostyle heeft ook een slakkenlosdoos navulling.
   
 • Ecostyle Escar-Go natuurlijke slakkenkorrels. De Escar-Go is een natuurlijk product om de slakken te bestrijden. Nadat de slak de slakkenkorrels eet zal hij teruggaan naar zijn schuilplaats en niet meer terugkomen. Escar-Go is voor overige dieren niet schadelijk. De Ecostyle Escar-Go slakkenkorrel zijn er in: Ecostyle Escar-Go 200g, Ecostyle Escar-Go 500g, Ecostyle Escar-Go 1kg.
   
 • Pokon Bio tegen slakkenkorrels. Deze korrels zijn erg snel en effectief. Na het eten van de korrels zal de slak teruggaan naar zijn schuilplaats en niet meer terugkeren. Pokon Bio tegen slakken is een effectieve en snelle oplossing, ook zijn deze slakkenkorrels niet schadelijk voor overige dieren. De Pokon Bio tegen slakkenkorrels zijn er in: Pokon Bio tegen slakkenkorrels 225g, Pokon Bio tegen slakkenkorrels 450g, Pokon Bio tegen slakkenkorrels 900g.
   
 • Aaltjes tegen slakken, of terwijl Phasmarhabditis hermaphrodita. Aatjes zijn de natuurlijke vijanden van plagen. Met aaltjes ben je snel van het tuinprobleem af, zonder de natuur te belasten. Aaltjes tegen slakken kunnen worden ingezet bij een bodemtemperatuur vanaf 5 °C. Aaltjes tegen slakken zijn er in: Aaltjes 6mln/20m2, Aaltjes 12mln/40m2, Aaltjes 24 mln/80m2.
   
 • Cacaodoppen. Cacaodoppen houden slakken op afstand en bestaan voor 100% uit natuurlijke bestandsdelen. De cacaodoppen schrikken slakken af door hun geur en structuur.
   

Hoe voorkom je teveel slakken?

 • Plant sterk geurende planten in jouw tuin. Slakken houden niet van deze sterke geur en zullen daarom dat gedeelte van de tuin dan ook met rust laten. Voorbeelden van sterk geurende planten zijn: lavendel, munt, Oost-Indische kers, geraniums of salie. Er zijn natuurlijk veel meer sterk geurende planten. Kies een plant die jij graag in jouw tuin zou willen hebben.
   
 • Leg ruwe materialen tussen de planten. Slakken houden niet van ruwe materialen. Voorbeelden van ruwe materialen zijn cocaodoppen of eierschillen.
   
 • Slakken houden niet van koper. Leg koperringen tussen de planten om te voorkomen dat slakken eroverheen zullen gaan. Het materiaal koper geeft de slak een klein schokje als hij eroverheen gaat, zodra deze rondom jouw planten liggen zullen ze dus niet dichtbij komen.
   
 • Verplaats de slakken, zodra je ze ziet, met de hand. Dit is niet iets wat iedereen snel zou doen, maar het is wel een hele effectieve manier. De slak kan het beste op een andere plaats wat verder van huis gezet worden, zo heb je minder kans dat deze terug zal komen.  
   

Heb je last van andere diertjes of ben je benieuwd geworden naar de probleemoplossers? Neem dan zeker eens een kijkje bij het assortiment van Toptuincentrum
 

BEKIJK HET HIER


Toptuincentrum is ook actief op social media. Je kunt ons volgen op:

Tags:

Bezoek de webshop