Voordelen van automatische besproeiing in de tuin

Alle voordelen van automatische besproeiing, we zetten ze op een rij voor je!

Het bijhouden van de tuin is ontzettend belangrijk. Het vergt echter veel tijd en zorg. Tijd die je natuurlijk niet altijd hebt. Zo kiezen veel mensen tegenwoordig voor het automatisch besproeien van de tuin. Niet alleen uit gemakzucht maar vaak ook uit noodzaak omdat alle bewoners van huis zijn. Lees in dit artikel hoe automatische besproeiing van de tuin veel zorgen kan besparen.

  • Verzorgde tuin

Een van de grootste voordelen is natuurlijk een mooie, verzorgde tuin. Doorgaans wordt een tuin beter verzorgd door een automatische besproeier omdat er zorgvuldig en evenredig bewaterd wordt. Dit is toch wel een van de grootste voordelen van het hebben van een automatisch besproeiingssysteem. Vooral door in de zomer tijdens bijvoorbeeld een vakantie even niet te sproeien ontstaat al snel de kans dat de grasmat uitgedroogd raakt en niet meer te redden valt.

  • Waterbesparend

Wanneer er wordt gekozen voor een besproeiing voor zonsopkomst is er minder verdamping waardoor water bespaard en het beter wordt opgenomen door de aarde. Tevens valt er water te besparen door een regensensor in de Gardena Besproeiingscomputer. De besproeiing gaat niet door wanneer er regen is gevallen en de bodem dus vochtig is.

  • Energiebesparend

Het slepen met slangen en sproeiers is verleden tijd want alles is al aangelegd! Je bent dus minder tijd kwijt aan het bewateren van de tuin en kan dus meer tijd besteden aan zaken als het opzetten van het zwembad of het aansteken van de barbecue. 

  • Kostenbesparend

Door elke avond in de stellen wanneer de sproeier aan moet gaan weet je exact hoeveel water er wordt gebruikt en ben je zeker van vaste kosten als het aankomt op het besproeien van de tuin. Het zal elke maand maar een paar euro zijn maar toch, op de lange termijn is het zeker een flink bedrag dat wordt bespaard.

Lekker zelf aan de gang in de tuin?

We begrijpen dat het ook lekker is om zelf de tuin te besproeien en daarom is het systeem ook makkelijk af te koppelen zodat je s ’avonds toch even lekker buiten de tuin in kan om het zelf te doen.

Toptuincentrum verkoopt niet alleen automatische besproeiingsystemen maar ook andere relevante producten zoals tuinslangen, tuinsproeiers en spuiten, koppelstukken en slangenwagens en slangenhaspels. Alle slangen zijn ook makkelijk op te bergen in de slangboxen van Toptuincentrum.

Welk product raden wij aan?

Wij van Toptuincentrum raden aan om een druppelbuis aan te leggen door de gehele tuin. Wanneer je dit doet zal water evenredig worden verdeeld over de gehele tuin. Waarbij normaal gesproken tijdens het bewateren van de tuin er niet evenredig water wordt verdeeld zijn er delen tuin die teveel water krijgen of juist helemaal niets, is dat bij een druppelbuis niet het geval. Dit valt volledig te automatiseren, daarvoor dient er gebruik te worden gemaakt van de Gardena Besproeiingscomputer Flex Control. Deze is volledig in te stellen te stellen op tijd en dagen. Het apparaat werkt op batterijen. Alle instellingen die het apparaat bevat zijn te zien op de display in één oogomslag. Heb je verder vragen over automatisch besproeiien van de tuin, dakterras of patio? We beantwoorden alle vragen graag via de mail.

Bekijk hier het gehele assortiment

Bekijk het hier

Toptuincentrum is ook actief op social media. Je kunt ons volgen op:

 

Tags:

Bezoek de webshop