4 Buitenplanten aanbevelingen voor het voorjaar

Het voorjaar is weer begonnen, de temperaturen lopen langzaam weer op en het blijft weer wat langer licht. Genoeg redenen om alvast je tuin gereed te maken voor de komende lente en zomer. Daarom is het nu een goed moment om te kijken naar de buitenplanten voor jouw tuin. De buitenplanten kunnen namelijk een mooie en leuke sfeer toevoegen aan jouw tuin. Wij hebben daarom 4 voorjaarsplanten uitgezocht voor jou, die mooi kunnen zijn in elke tuin.

1. Klimplant Passiflora 'Purple Rain'

De paarse passiebloem zal de tuin betoveren met haar prachtige bloemen en kleuren. De bloemen voegen een exotische sfeer toe aan uw tuin. Passiebloemen zijn zelf hechtend, maar een trellis of gespannen draden zijn nodig om haar daar tegen aan te laten groeien. Ze bloeit van juli - oktober met tropische bloemen, zodat er optimaal van haar genoten kan worden. De oranje-gele vruchten zijn eetbaar maar smakeloos. Deze plant houdt graag van de warmte en zon, u kunt haar in het voorjaar ver terug snoeien, waarna er plantenvoeding gegeven kan worden. Van der Starre kweekt deze planten vanaf 1 januari 2023 zonder chemische gewasbeschermingsmiddelen.

Bestel hier

 

2. Stamroos 'nostalgie' tweekleurig

De 'nostalgie' is al jarenlang een populaire rozensoort. Deze roos is met haar prachtige vorm, fantastische dubbelkleur en haar mooie groene blad, werkelijk een plaatje om te zien in elke tuin. Ze bloeit van mei - oktober dat betekent een lente en zomer plezier. Ze houdt van een plekje in de zon/halfschaduw. Corinne's Choice rozen zijn rozen van een goede kwaliteit met een vriendelijke prijs. Corinne is de dochter van een rozenkweker en is dus opgegroeid tussen de rozen. Hierdoor is ze met liefde en passie haar eigen lijn Corinne's Choice begonnen.

Bestel hier

 

 

3. Kiwiplant Actinidia Arguta Issai

De zelfbestuivende mini kiwi is een klimplant, die zich bijvoorbeeld omhoog slingert door een trellis. De mini kiwi is anders dan een 'gewone' kiwi, ze zijn wel gewoon familie van elkaar, maar het verschil is dat de mini kiwi even groot is als een druif. De gladde schil is gewoon eetbaar, net zoals bij een 'gewone' kiwi. De mini kiwi is wel veel zoeter dan een 'gewone' kiwi. De kiwibes is ook lekker in fruitsalades, op een vruchtentaart, schuimgebakje of sorbetijs. De vruchtjes van de mini kiwi rijpen af in ongeveer oktober, deze verschijnen overigens wel pas vanaf het tweede jaar. Ze staan graag in de zon en houden van kalk. Ze mogen flink gesnoeid worden in de eerste helft na de winter. 

Bestel hier

 

4. Siergras Carex morrowii 'Irish Green'

Graag extra groen in uw tuin? Siergras carex morrowii wordt ook wel de Japanse zegge genoemd. Dit siergras is een mooie toevoeging aan elke tuin en is goed te combineren met andere soorten planten. Met haar frisgroene bladen is ze een goede bodembedekker. Ze staat daarom ook graag of in halfschaduw of schaduw. Het blad kan namelijk minder goed tegen volle zon. Zolang de plant mooi is hoeft u haar niet te snoeien, wordt ze minder mooi dan mag u haar in het voorjaar of laat in de zomer tot vlak boven de grond wegknippen.

Bestel hier

 

Planten online bestellen

Bij Toptuincentrum.nl hebben wij speciale plantendozen voor de buitenplanten. Hier kunnen wij de planten perfect in versturen, zodat deze plant mooi bij u thuis aankomt. Neem daarom hier nog eens een kijkje naar ons gehele assortiment tuinplanten!