Bloembollen voor in de zomer

De lente komt er weer aan en dat betekent dat de zomerbollen er ook weer zijn. bloembollen zijn niet alleen een mooie maar ook een leuke aanvulling voor in je tuin. In het grote assortiment bloembollen wat wij hebben vind je de mooiste bloembollen om jouw tuin en borders mee te vullen. In deze blog geven wij je een aantal tips voor het planten van je favoriete bloembollen en lichten we onze bestsellers uit:

1. Dahlia Bishop of LLandaff

De rode Dahlia 'Bishop of Llandaff' is een dankbare zomerbloeier, die u maanden lang plezier geeft. Door het mooie donkere blad is deze Dahlia een bijzondere aanvulling voor uw border of tuin. De Dahlia 'Bishop of Llandaff' bloeit de hele zomer van juli tot de eerste nachtvorst. De bloeitijd is van juni tot en met september. De beste periode om deze plant te planten is vanaf maart tot en met mei. 

Bekijk hier

 

 

 

 

2. Tas vrolijke vlinder mengsel

Hoe leuk is het om in de zomer wat mooie vlinders te kunnen zien in jouw tuin. Met deze planten is de kans namelijk groot dat er wat mooie vlinders een kijkje komen nemen in jouw tuin. Deze 14 vlinder aantrekkende zomerbloeiende bloembollen zijn een mix van 5 soorten planten, deze zijn goed te combineren met andere planten.

Bekijk hier

 

 

 

 

 

3. gladiolus mix 10 stuks

Deze Gladiolen mix kan tot wel in de herfst in de bloei staan. Deze rijkbloeiende, grootbloemige gladiolen worden 100 cm. Het zijn ook prachtige snijbloemen. Plant dus zeker een rijtje van deze gladiolen in uw snijbloementuin. Deze bloemen hebben prachtige kleuren en zijn daarom goed te combineren met andere soorten bloemen en planten, waaronder de eerder vernoemde Dahlia 'Bishop of Llandaff'. 

Bekijk hier

 

 

 

 

 

Hoe plant ik bloembollen?

Wil je jouw tuin in de zomer gevuld hebben met prachtige zomerbloemen? Dan moet je in de lente al beginnen met voorbereidingen te treffen, Maar hoe ga je te werk?

  1. Zet de bloemenbollen in de groepjes bij elkaar in een bloembak of border en maak mooie patronen; 
  2. Maak vervolgens de aarde in de border of bloembak los en vermeng de aarde met wat potgrond; 
  3. Graaf met een bollenplanter of plantenschop een gat in de grond. Zorg er dan voor dat het gat diep genoeg is; neem twee tot drie keer de dikte van de bol om de juiste diepte te bepalen; 
  4. Leg de bollen dan in het gat en vul het vervolgens weer op met grond; 
  5. Geef de bollen na het planten direct water.

Wist je dat bloembollen ook in laagjes geplant kunnen worden. Zo creëer je een achtereenvolgende groei op een plek naar keuze in je tuin. Dit noemen ze lasagnebeplanting!

Handige accessoires

Om het tuinieren zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij van Toptuincentrum een hoop gereedschap zodat jij als tuinman of vrouw gemakkelijk aan de slag kunt. Denk hier dan ook aan een gieter om de net geplante bloembollen water mee te kunnen geven, een tuinschepje om de grond los mee te werken en tuinhandschoenen zodat je geen vieze handen krijgt en lekker door kunt werken aan jouw project!