Alternatieven voor kerstbomen

Alternatieven voor kerstbomen

Het is weer de tijd van het jaar. Sinterklaas is net het land uit dus dat betekent; tijd voor de kerstversiering. Kransen, guirlandes en een boom…of toch geen boom? Misschien heb je een artikel langs zien komen die het milieuaspect van een kerstboom laat zien. Maar geen boom, dat is toch ook zo ongezellig? Geen zorgen, er zijn genoeg alternatieven om de gezellige kerstsfeer in huis te brengen. Dus mocht je een milieuvriendelijke keuze willen maken en inspiratie op willen doen voor alternatieve ideeën, hier hebben we een aantal opties op een rijtje gezet.

1.Vaas met boeket

Zoek een mooie grote vaas uit en steek er een leuk kerstboeket in. Je kunt de vaas ook vullen met takken waar je kerstballen en lichtjes in hangt. Of je kiest voor zijden bloemen. Laat je creativiteit de vrije loop en maak er een gezellige eyecatcher van.

2.Kamerplant versieren

Een andere optie is om een kamerplant die je al in huis hebt een kerst make-over te geven. Hang er wat lichtjes en dunne slingers in en voilà, je kerstplant is klaar. Eventueel kun je voorzichtig wat kerstballetjes om de takjes wikkelen met touw of draad.

3.Opvallende eettafel

   Maak een statement van de eettafel. Je kunt losgaan met tafelkleden, lopers, mokken, kaarsen met chique kandelaars en ga zo maar door.
   Om het écht op te laten vallen, kun je een tafelklem aan de tafel bevestigen. Aan de horizontale stang kun je o.a. ballen, lichtjes en slingers hangen.
   Ook zijn er tafelklemmen in de vorm van bijvoorbeeld een lichtgevende ster die je aan het uiteinde van de tafel kunt klemmen. ​​​​​​

 

 

 

 

 

 

 

4.Kerststukken

    Heb je het graag lekker groen in huis? Kies een plekje in huis waar je een opstelling van kerststukken maakt, of verspreid ze over de kamer. Er zijn genoeg plekken waar je mooie kerststukken kunt          vinden. Als je er juist een gezellige activiteit van wilt maken door ze zelf te maken, zijn er genoeg do-it-yourself spulletjes te vinden. Zo kun je het zelf samenstellen in je eigen stijl.

    Kortom, er zijn genoeg opties om op een nieuwe manier de kerstsfeer binnen te brengen!