Onze kamerplanten voor deze winter!

Nu het buiten weer wat kouder word is het een mooie tijd om aan de planten binnen te denken en misschien wel een nieuwe aanwinst te scoren. In deze blog zetten we een aantal goede keuzes voor verschillende situaties voor je op een rij.

Winterbloeiende kamerplanten

Deze winterbloeiende kamerplanten zijn ideaal om het thuis net een beetje vrolijker te maken. Doordat deze planten ook in de winter mooi blijven zijn ze perfect voor deze tijd van het jaar.

Strelitzia nicolai "paradijsvogelplant"Kamerplant Strelitzia Nicolai "Paradijsvogelplant" - afbeelding 1

De Strelitzia Nicolai staat ook wel bekend als paradijsvogelplant. De plant heeft mooie brede ovale bladeren en in het midden een lichtgroene streep. De Strelitzia doet het goed op een standplaats met veel licht. Deze plant houdt van een lichtvochtige grond maar niet te nat. De paradijsvogelplant komt uit Zuid-Afrika en is een lid van de bananenfamilie. Geïnteresseerd? hier kun je hem vinden in verschillende maten.

 

 

 

 

Anthurium "flamingo plant"

Kamerplant Anthurium Pink "Flamingo plant" - afbeelding 1Deze plant heeft bladeren met mooie felle kleuren. De Anthurium houdt van veel daglicht. Zet je de plant op een donkere plek in je huis, dan zullen er minder bloemen in de plant komen.  De plant houdt niet van direct zonlicht, ook vind de plant het niet fijn om op de tocht te staan of in de buurt van een verwarming. Qua verzorging is de Anthurium een makkelijke plant, geef haar één keer in de week water rondom de kluit. Wij adviseren om de plant in de pot te laten staan waarin hij wordt geleverd en met pot en al in een overpot te zetten. Waarom? Zo kun je het water geven beter controleren en het overtollige water uit de ompot halen. Geen enkele plant houdt namelijk van 'natte voeten'. Deze plant is niet giftig voor uw huisdieren.

Deze plant is bij ons te koop in verschillende kleuren en als cadeauverpakking. Bekijk hier ons assortiment!

 

 

Luchtzuiverende kamerplanten

Bij Toptuincentrum.nl verkopen we ook een leuke mix van luchtzuiverende kamerplanten. Hier hebben we er een paar voor je uitgelicht:

Dypsis lutescens "areca palm"Kamerplant Dypsis Lutescens "Areca palm" - afbeelding 1

De dypsis lutescens is de populairste luchtzuiverende kamerplant in onze winkel. De palm, ook wel Areca palm, is een mooie statement plant. De palm heeft langwerpige lichtgroene puntige bladeren. Dit is een onderhoudsvriendelijke plant. De palm is beschikbaar in ongeveer 180x 27 cm en 130x24 cm. Deze mooie kamerplant is afkomstig uit Madagascar. De palm heeft een luchtzuiverende werking. De Areca palm past zichzelf gemakkelijk aan in een nieuwe omgeving.  Deze palm houdt van veel licht maar niet van direct zonlicht.

 

 

 

 

Monstera deliciosa "gatenplant"

Kamerplant Monstera deliciosa "Gatenplant" - afbeelding 1Wil je de lege plekken in huis opvullen? Dan is deze kamerplant perfect! De monstera deliciosa wordt ook wel een gatenplant genoemd. Het is een kruipende klimplant, die van nature voorkomt in de tropische regenwouden van zuidelijk Mexico tot in Panama. De naam dankt de plant aan de speciale vorm van het blad. De bladeren zitten 'vol met gaten'. Het is een zeer sterke kamerplant, die ook prima op een wat donkerdere plek kan staan en niet al teveel water nodig heeft. Daarnaast helpt hij ook nog eens mee om de lucht te zuiveren. Een ideale plant voor een snel groen resultaat.

 

 

 

 

 

Hangplanten

Heb je wat minder ruimte op de grond maar wel plek om iets op te hangen? Dan zijn deze hangplanten ideaal voor jou!Kamerplant Aeschynanthus Rasta "Lipstickplant" - afbeelding 1

Aeschynanthus rasta "lipstickplant"

De Aeschynanthas Rasta staat ook wel bekend als de Lipstick plant. De hangplant heeft gekrulde bladeren en rode bloemen. Deze plant dankt zijn naam aan de rode bloemen. De bloemen groeien uit een kelk voordat de bloemen daarna uitklappen. Daardoor lijken ze bloemen op een lippenstift. De Lipstickplant houdt van veel licht maar geen direct zonlicht. De grond moet droog zijn voordat je opnieuw water geeft. Geef de plant dan een normale hoeveelheid water. Wanneer de Lipstick plant te weinig water krijgt gaan de bladeren verschrompelen. Te veel water zorgt ervoor dat de glans van het blad af gaat.

 

 

 

Hoya carnosa ''tricolor''

Kamerplant Hoya carnosa ''tricolor'' - afbeelding 1De Hoya is unieke kamerplant waardoor ze een echte aanwinst is voor in huis! In de volksmond wordt de Hoya ook wel ‘wasbloem’ of ‘parel’ genoemd. Deze namen heeft de Hoya verdient door de prachtige glans van de bladeren en de vele bloemen die de plant produceert. Deze sierlijke plant komt uit Thailand, waar deze enorme slierten kan vormen. Het blad van deze schoonheid heeft drie kleuren, groen, geel en licht roze. Zet de Hoya op een lichte plek zonder direct zonlicht en houd het buiten bereik van kinderen en huisdieren. De plant kan giftig zijn voor mens en dier, dus neem bij inname contact op met een huisarts/dierenarts. Houd de grond van de Hoya licht vochtig, maar zorg dat het niet te nat wordt.

 

 

 

 

 

Naast deze uitgelichte plantenen hebben we nog een veel groter aanbod op Toptuincentrum.nl staan. Zit hier niks tussen voor jou dan hebben we daar ook een tool om kamerplanten te vinden die voldoen aan je specifieke eisen.