Tips voor het verzorgen van jouw kamerplanten! (5 tips)

Tips voor het verzorgen van jouw kamerplanten! (5 tips)

Heb je net een nieuwe mooie kamerplant gekocht, of heb je een kamerplant thuis staan waarvan je niet zo goed weet hoe je deze het beste kan gaan verzorgen? Lees dan snel verder. In dit artikel staan verschillende tips over het verzorgen van jouw kamerplanten. Met deze tips kun jij gelijk aan de slag gaan!

1. Zoek een plant die ook echt bij jou past!

Er zijn zoveel verschillende soorten kamerplanten te vinden dat het soms lastig kan zijn voor welke je nou moeten gaan. Zo heb je bijvoorbeeld: luchtzuiverende planten, bloeiende planten of groene planten. Heb je huisdieren? Neem dan echt een diervriendelijke plant. Sommige planten kunnen namelijk giftig zijn voor jouw huisdieren. Denk van te voren dus goed na over wat voor soort kamerplant je zou willen. Dit maakt de keuze dan vaak al een stukje makkelijk.

     

2. Denk na over de standplaats van de plant

Waar gaat de plant bij jouw in huis een plekje krijgen? Is dit in de volle zon, half schaduw of volledige schaduw? Dat is een onderdeel waar je zeker rekening mee zou moeten houden! Niet alle kamerplanten vinden het namelijk fijn om de hele dag in de schaduw te staan, maar willen ook af en toe wel eens zon zien. Het is daarom belangrijk om goed na te kijken wat voor standplaats jouw kamerplant krijgt of heeft.

3. Voeding, voeding, voeding

Ook planten hebben voeding nodig. Bekijk wel goed wat voor plantenvoeding past bij jouw kamerplant. Er zijn verschillende soorten plantenvoeding. Zo heb je voor een Orchidee een andere soort voeding nodig als voor een Palm.  Wel bestaat er ook een universele kamerplantvoeding. Deze universele kamerplantvoeding is er ook in een bio kamerplantvoeding. De Bio voeding stimuleert de groenheid van de bladeren. De verpakking is ook goed voor de natuur want die is namelijk gemaakt van 100% gerecycled plastic. Voeding laat de plant extra goed bloeien en groeien.

4. Verpotten

Op een gegeven moment moet je de kamerplanten gaan verpotten. Als de kamerplant verpot is kan deze weer mooi verder groeien. Als de plant niet verpot wordt kan het zo zijn dat deze verstikt raakt. Zorg er daarom altijd voor dat je dit op tijd doet!

5. Water

Het klinkt zo makkelijk, een plant water geven. In de praktijk kan dit soms wat lastiger zijn. Kijk altijd naar hoeveel water de plant nodig heeft. Cactussen hebben niet veel water nodig, maar bijvoorbeeld een Calathea mag je wel twee keer in de week een schuitje water geven. Zo verschilt het per plantsoort erg veel. Denk bij het watergeven aan het leefgebied van de planten, zo kun je achterhalen of de plant veel of weinig water nodig heeft.

Ben je er nou nog steeds niet uit hoe je jouw kamerplant het beste kan verzorgen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Onze experts staan altijd jou met liefde te woord over hoe jij jouw kamerplant het beste kan verzorgen of welke kamerplant het beste in jouw huis past.

Tags: