Inktvis aardappelsalade met zwarte olijven en kappertjes

Inktvis aardappelsalade met zwarte olijven en kappertjes
  • Voorbereidingstijd: 40 minuten
  • Bereidingstijd: 8 minuten
  • Moeilijkheid: makkelijk

Ingrediënten 

  • 400 gr schoongemaakte inktvis
  • 300 gr aardappels
  • 100 gr selderij
  • 100 gr wortels
  • 12 zwarte olijven
  • 50 gr kappertjes
  • Zout en peper naar smaak toevoegen

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd in blokjes van 2 cm. Week ze daarna 10 minuten in water.
  2. Kook de inktvis 20 minuten in zout water –> gebruik 20 gr zout per liter water. Na 20 minuten kun je het afgieten.
  3. Kook de aardappels in 10-12 minuten in zout water –> totdat ze gaar zijn maar niet te zacht. Na 10 tot 12 minuten kun je het afgieten.
  4. Maak de selderij schoon en schil de wortels. Snijd in blokjes van een ½ cm.
  5. Meng de aardappels, selderij, wortels, olijven en kappertjes in een glazen schaal. Schenk het citroensap erover.
  6. Bereid de barbecue voor op gemiddelde directe warmte (170° C). Plaats de sear grate op de barbecue en laat 10 minuten voorverwarmen.
  7. Smeer de inktvis in met olijfolie en gril gedurende 6-8 minuten. Keer regelmatig om gelijkmatig gaar te krijgen. Haal eraf als het bruin en knapperig wordt.
  8. Snijd in behapbare stukjes. Kruid royaal met olijfolie, zout en peper. Voeg toe aan de salade en proef voor serveren.

 

Bijbehorende accessoires:

Grate lifter | Toolset | Visspatel | Schort

 

 

Dit recept komt van de officiële weber website