Klaar voor de lente? Met onze onderhoudsproducten wel!

Klaar voor de lente? Met onze onderhoudsproducten wel!

Er zitten heel wat zonnige dagen aan te komen en dat kan maar één ding betekenen: het voorjaar gaat beginnen! Tijd dus om de tuin helemaal lenteproof te maken. Dat doe je uiteraard met de nodige beplanting, leuke bloempotten en een comfy tuinset. Voordat je echter denkt aan de inrichting is het goed om éven een stapje terug te doen; begin eens met een voorjaarsschoonmaak! Bij Toptuincentrum.nl vind je allerlei middelen van kwaliteitsmerken die je helpen de tuin weer in topconditie te brengen. Van terrasreinigers tot onkruidstekers; je vindt het in onze webshop!

Wat heb ik nodig voor een tuin voorjaarsschoonmaak?

Hoera, de eerste zonnestralen van het jaar hebben zich weer laten zien! We vinden het dan ook niet gek dat je ontzettend veel zin hebt om de mouwen op te stropen en die groene vingers aan het werk te zetten. Zo met het zonnetje op de tuin of het balkon gericht wordt het waarschijnlijk al snel duidelijk wat de kou, nattigheid en donkere dagen hebben aangericht. Onkruid, groene aanslag, afgevallen blad en gaten in het gazon… Daar wordt niemand vrolijk van. Wij helpen je echter graag met wat tuin voorjaarsschoonmaak tips. Het enige dat je nodig hebt is goede moed, wat gereedschap en een aantal webshopproducten.

Verzorging en onderhoud1. Opruimen maar!

Schoonmaken zal waarschijnlijk niet je favoriete klus zijn, maar het is wel een heel dankbare taak. Tijd om de puinhoop die de winter heeft achtergelaten aan te pakken. Naast het feit dat je tuin er veel sprankelender uit gaat zien, zijn er meer voordelen aan zo’n voorjaarsschoonmaak. Denk maar aan het verminderen van de kans op ziekten en onkruid tijdens de groeimaanden. Dode planten, stengels en bladeren die in de border liggen, zien er niet alleen slecht uit, maar kunnen ook ongezond zijn. Ze herbergen ziekte- en schimmelsporen die later in het seizoen voor grote problemen kunnen zorgen. Om het schoonmaakklusje wat makkelijker te maken, hebben we een klein lijstje met aandachtspunten voor je:

  • Trek alle dode eenjarigen uit de grond
  • Schoffel de aarde tussen de planten voorzichtig een beetje los
  • Veeg al het afgevallen groen weg
  • Snoei je struiken
  • Zaai kale plekken in het gazon in met graszaad
  • Haal een schone lap over de tuinmeubels

Tuingereedschap bestellenEcostyle Terrasreiniger gebruiksklaar 750ml2. Hoe kom ik van mijn groene aanslag af?

Zoals je weet zijn we bij Toptuincentrum.nl gek op al het groen, behálve op groene aanslag. Je vindt deze vorm van onkruid vaak op schaduwrijke of vochtige plekken in de tuin. Dit komt omdat de hoeveelheid licht op die plaatsen lager is, waardoor algen en mos gemakkelijker kunnen groeien. Het goede nieuws is dat groene aanslag vaak gemakkelijk van tegels of tuinmeubelen kan worden verwijderd. Met een hogedrukspuit verwijder je de aanslag moeiteloos binnen seconden. Pas wel op voor je planten en met poreuze stenen en de voegen van je tegelwerk. De kant-en-klare terrasreiniger van ECOstyle is een andere natuurvriendelijke en handige optie.

Terrasreiniger bestellenTip! Het is altijd belangrijk om terug te gaan naar de oorzaak: waarom heb je last van aanslag en hoe kun je het voorkomen? Als je de mogelijkheid hebt om bepaalde delen van de tuin uit de schaduw te houden, is dat natuurlijk geweldig. Het snoeien van hagen of bomen om zo meer zon toe te laten kan bijvooPokon Tegen onkruid concentraat 450ml - afbeelding 1rbeeld een oplossing zijn.

3. Onkruid wieden: zo gepiept!

Onkruid is een doorn in het oog voor elke tuinliefhebber. Eén van de oplossingen tegen dit nare groen is om de tuin juíst met meer groen te bedekken. Denk eens aan bodembedekkers. Deze laagblijvende plantjes zorgen ervoor dat onkruid geen kans krijgt. Heb je last van onkruid tussen de tegels? Wieden is eigenlijk de meest effectieve oplossing. Als je dit bij nat weer doet, kun je onkruid makkelijk met wortel en al verwijderen. We hebben in onze online shop ook onkruidborstels die je bij dit klusje helpen. Daarnaast zijn er sprays en andere concentraten die snel en eenvoudig onkruid verwijderen, onder andere van Pokon.

Pokon onkruidverwijderaar bestellen
 

Onderhoudsproducten voor jouw tuin online bestellen

Een goed begin is het halve werk. Je zult merken dat het schoonmaken en opruimen van de tuin als een speer gaat, wanneer je de juiste producten al in huis hebt gehaald. Je bent daarom bij ons aan het goede adres.  Heb je vragen over ons assortiment? Twijfel niet en neem contact met ons op. 

WEBSHOP

Toptuincentrum.nl is ook actief op social media. Je kunt ons volgen op:

Facebook

Instagram

Tags: