Top 3 luchtzuiverende kamerplanten

Kamerplant Calathea Rufibarba Blue Grass - afbeelding 1Nog maar een paar weekjes en we stappen vol goede moed 2022 in. Na een enorm lastig jaar willen we niets anders dan het nieuwe jaar fris en fruitig beginnen. Ga dus voor een groene start en leuk je interieur op met allerlei kamerplanten. Groen maakt immers gelukkig en is goed voor lichaam en geest. Je creativiteit en productiviteit wordt verhoogd, terwijl je stresslevel wordt verlaagd.

Een gezonde aanvulling

Er zijn echter kamerplanten die nog nét even wat gezonder zijn. Ze halen immers in relatief grote maten schadelijke stoffen uit de lucht. Deze zogenaamde luchtzuiverende kamerplanten zijn de perfecte aanvulling op jouw interieur. Ze zijn er immers in allerlei soorten en maten. Om je te inspireren geven we hier graag onze top 3 luchtzuiverende kamerplanten prijs. Je shopt jouw favoriete planten eenvoudig in onze webshop. Ze worden stevig en duurzaam verpakt en binnen een paar werkdagen bij je thuisbezorgd.

Kamerplant Calathea Rufibarba Blue Grass - afbeelding 11. CALATHEA RUFIBARBA BLUE GRASS

Koop ‘m online!Wist je dat de Calathea zijn bladeren sluit als de zon ondergaat? En dat is zeker niet het enige bijzondere aan deze kamerplant. Vanwege de grootte van de bladeren is het een echte topper als het op het zuiveren van de lucht aankomt. De unieke bladtekening maakt deze plant tot een echte publiekslieveling. Over het algemeen is de plant ook gemakkelijker te verzorgen dan de meeste Calathea's. De plant heeft lange, slanke en golvende bladeren die op jonge leeftijd lichtgroen zijn. Naarmate de bladeren rijpen, gaan ze over in een donkerdere groene bovenkant en kastanjebruin tot bordeauxrood aan de onderkant. Wat deze plant uniek maakt, is dat de stengels en de onderkant van de bladeren bedekt zijn met haarachtig dons. Zet de plant in de (half)schaduw en geef regelmatig water.

Kamerplant Dypsis Lutescens "Areca palm" potmaat 24cm - afbeelding 12. DYPSIS LUTESCENS "ARECA PALM"

Koop ‘m online!Deze aantrekkelijke kamerplant wordt straks het geweldig middelpunt in jouw woonkamer, serre of slaapkamer. Door de palm in je digitale winkelmandje te klikken, weet jij een ​​vleugje tropen in huis te halen. De plant groeit in clusters van slanke, maar rechtopstaande stengels en heeft een vederachtig uiterlijk.  Zolang je deze krachtpatser voldoende licht en warmte kunt bieden, zal je palm prima gedijen. Alle planten zuiveren gifstoffen in de lucht zodat we gezondere zuurstof kunnen inademen, maar palmen (inclusief de dypsis lutescens) werden genoemd als een van de beste luchtzuiverende planten, nadat een wetenschappelijk onderzoek naar schone lucht was voltooid door Wolverton en NASA. 

3. STRELITZIA NICOLAI "PARADIJSVOGELPLANT"

Koop ‘m online!

Ook over de Strelitzia kunnen we alleen maar in superlatieven praten. De tropische verrassing is echt een eyecatcher die in elke ruimte tot zijn recht komt. Strelitzia behoort tot de bananenfamilie (Musaceae) en is nauw met haar verbonden. Toch zijn de verschillen tussen Musa en Strelitzia minstens zo talrijk als de overeenkomsten. Zo is de bladvorm van beide planten ongeveer gelijk, maar zijn de bananenbladeren vrij dun en scheuren ze gemakkelijk, terwijl de bladeren van de paradijsvogelbloemen erg dik, sterk en onbreekbaar zijn. Strelitzia nicolai geeft de voorkeur aan lichte, goed doorlatende grond met een extra beetje mest of compost om de drie maanden tijdens het groeiseizoen. Zet de plant op een warme en zonnige plek, uit de buurt van tocht en je kunt lang van deze groene topper genieten.

Luchtzuiverende kamerplanten online bestellen

Bloeiende, grootbladige, vette, prikkelende én luchtzuiverende kamerplanten shop je eenvoudig in de webshop van Toptuincentrum.nl. Ze zijn perfect om de lege plek die de kerstboom heeft achtergelaten stijlvol op te vullen. Ga voor één grote, meerdere kleintjes of leg een heuse kamerplantenverzameling aan. Hoe meer groen, hoe beter! Heb je vragen over ons assortiment of de verzorging van jouw groene topper? Twijfel niet en neem contact met ons op. Wil je de planten liever in het echt komen bekijken? Breng dan een bezoekje aan GroenRijk Den Bosch. Onze medewerkers matchen je graag aan de perfecte plant.

Webshop

Toptuincentrum is ook actief op social media. Je kunt ons volgen op:

Tags: