Toptuincentrum Top 4 fa(ke)forites

Geen groene vingers? Geen probleem. Kunstplanten to the rescue! Bekijk onze top 4 fa(ke)forites hier.

De laatste dagen ben je druk met van alles en nog wat. Je vergeet dagelijks de meest simpele taken, waaronder het bijhouden van de planten. Binnen de kortste keren hangen er bruine bladeren aan de uiteindes. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Wat is de oplossing? Kunstplanten!

 

 

 

 

Hoe lekker is het om toch die mooie, sfeervolle planten in je huis te hebben. Je doet het door de meest uiteenlopende kunstplanten in huis te halen. Toptuincentrum geeft je alle favorieten van het moment op het gebied van kunstplanten.

Wat is de trend op het moment?

Tegenwoordig zijn kunstplanten niet meer van echt te onderscheiden. Daarom zijn grote kunstplanten voor binnen een perfect alternatief voor de echte. Hoewel kunstplanten voor binnen niet goedkoper zijn dan echte planten, weet je in ieder geval wel zeker dat je planten nog jaren meegaan! Ook bij deze grote planten betekend het dat je geen groene vingers hoeft te hebben. Je kan de plant zo neerzetten en af en toe de stofdoek overheen halen. Makkelijk in onderhoud dus en geen groene vingers vereist.

Welke grote planten kan ik dan het beste aanschaffen?

Toptuincentrum heeft op basis van kwaliteit/prijsverhouding een selectie voor je gemaakt aan grote kunstplanten die wellicht perfect volstaan in jouw interieur. We zullen je een selectie geven van de drie grote kunstplanten die uit het onderzoek zijn gekomen.

 

''Kunstplanten maken mijn huis tot een ware oase bij het thuiskomen''

 

  1. ‘Ficus Lyrata’ Vioolbladplant 190cm

Met een hoogte van 190 centimeter is deze plant een grote aanrader voor jouw interieur. De prijs is wat aan de hoge kant maar betaald zich terug in het jarenlange plezier dat je hebt van deze plant. Extreem makkelijk in onderhoud, je hoeft alleen af en toe de stoofdoek erlangs te halen en je kan er weer een tijd tegenaan. Je herkent de Ficus Lyrata aan zijn grote bladeren, aan de onderkant heeft de plant wat minder grote bladeren dus contrast van klein naar groot is goed te zien. Deze plant groeit eigenlijk alleen in West-Afrika dus je haalt meteen een mooi stukje buitenland in huis. In oorsprong worden de bladeren van deze plant gebruikt voor de buitenkant van sigaren. Nu raden we dit natuurlijk niet aan met de kunstversie van deze plant! De Ficus Lyrata heeft wat strengere eisen om goed te groeien maar dat is bij de kunstversie niet nodig. Dat geeft jou alleen maar meer voldoening wanneer je er niets voor hoeft te doen maar toch die oogverblindende West-Afrikaanse plant in jouw interieur hebt staan. Mocht je dus overwegen om deze plant in huis te halen, bedenk dan dat je nog jarenlang plezier ervan gaat hebben wanneer je hieraan begint!

 

 

 

  1. ‘Strelitzia Reginae’ zijden Kunstplant 150cm

De Strelitzia Reginae is iets kleiner dan de Ficus Lyrata maar doet zeker zijn eer aan. Door de prijs en kwaliteit verhouding verdient deze topper een tweede plek in onze lijst. De kunst plant is van zijden gemaakt en daarom onwijs hoog in kwaliteit. Het enige wat je bij deze plant hoeft te doen is af en toe een doek langs de zijden bladeren halen, wees wel voorzichtig want de bladeren moeten met beleid worden behandeld! Deze prachtige plant groeit in Zuid-Afrika en kan jouw huiskamer omtoveren tot een ware jungle. Wanneer de Strelitzia Reginae in de vrije natuur groeit kan deze wel 3 meter lang worden. Gelukkig heb jij deze in je woonkamer als kunstplant staan en weet je precies hoelang de plant is en hoelang deze zal blijven. Op de foto is te zien in welke omgeving de planten groeien. Deze plant heeft overigens niet alleen groen maar ook een klein stukje oranje in de plant. Je haalt dus niet alleen een stukje Zuid-Afrika in huis maar ook een stukje Nederland! Kortom, wij zien geen reden om nog langer te wachten. Haal deze prachtige Strelitzia Reginae in huis!

 

 

 

  1.  ‘Yucca’ Palmlelie met pot 160cm

Hopelijk bevalt de Toptuincentrum fa(ke)forites lijst je een beetje tot nu toe! We gaan snel verder met de volgende namelijk; de Yucca. Met deze prachtige palmlelie zitten we op het gebied van lengte precies tussen de twee vorige planten in. Met 160 centimeter is deze plant ongeveer een gemiddelde hoogte voor in de woonkamer. Mocht je de plant ergens anders neer willen zetten dan raden we aan om dit in de slaapkamer, keuken of tuin te doen. Wanneer je ervoor kiest om kunstplanten in de tuin te zetten raden we aan om deze op een plek te zetten waar de plant niet vol in de zon staat. Dit zorgt ervoor dat de bladeren verkleuren en verrimpelen. Wanneer je er dus voor kiest om een kunstplant in de tuin te zetten, zet ‘m dan op een droge plek en in de schaduw! Dat geldt ook voor deze Yucca.

Op de foto zien we de Yucca in ‘het wild’. Deze groeit voornamelijk in droge gebieden en zijn in de natuur vooral terug te vinden in Amerika en het Caribisch gebied.

 Normaal gesproken heeft de Yucca weinig water nodig, wat ook logisch wanneer het groeit in droge gebieden. Maar bij jou thuis heeft de plant helemaal géén water nodig! Dus wil je toch die lekkere tropische sferen in huis halen en jezelf wanen in het Caribisch gebied? Overweeg dan zeker om deze tropische topper in huis te halen. Haal de warmte in huis met de Yucca!

  1. Kunstplant Dracaena Lemon Lime 120cm

Last but not least: de Dracaema Lemon Lime kunstplant. Iets kleiner dan de andere planten in deze blog maar volstaat zeker in elk interieur. De kleur van de plant is origineel door de gele strepen op de bladeren. Een keer wat anders in jouw interieur. Je doet het met deze unieke Dracaena Lemon Lime kunstplant. De plant is misschien niet super groot maar kan makkelijk worden gezet op een verhoogde bloempot. Dan zorg je toch voor een stukje meer lengte en beleving in de woonkamer, slaapkamer of wellicht de tuin. 

BEKIJK HET HIER

Toptuincentrum is ook actief op social media. Je kunt ons volgen op:

 

Tags: