De voordelen van een kunstkerstboom

Een mooi versierde kerstboom hoort bij de kerstperiode. Ben jij van plan om een kunstkerstboom aan te schaffen en zou je er graag meer informatie over willen? Lees dan snel verder!

Langer plezier van de boom

Ben jij nou iemand die het liefst al zo vroeg mogelijk de kerstboom optuigt? Dan is een kunstkerstboom ideaal! Een kunstkerstboom kan namelijk zo lang blijven staan als dat jij zelf zou willen. Ook verliest de kunstkerstboom geen naalden, waardoor de boom altijd mooi vol zal blijven. Een bijkomend voordeel bij het niet verliezen van de naalden is dat de vloer onder de kerstboom niet elke dag vol ligt met de gevallen naalden uit de kerstboom.
 

Minder gevaarlijk voor huisdieren

Zodra een hond of kat dennennaalden van een echte kerstboom inslikt kan dat giftig zijn voor het dier. De naalden kunnen namelijk de darmwand en slokdarm aantasten. De naalden van een kunstkerstboom vallen niet uit, waardoor het minder snel zal voorkomen dat het dier de naalden kan opeten. Let dus wel altijd op met kerstbomen en huisdieren.
 

 

 

Geen stress met de kerstverlichting

Er bestaan kunstkerstbomen met de verlichting er al in. Hoe handig is dat! Zo is het gehannes met de kerstverlichting en de boom ook verleden tijd. De lampjes zijn al mooi en geleidelijk in de boom toegepast, waardoor jij hier niets meer voor hoeft te doen. Heb je interesse in een kerstboom met verlichting er al in? Neem dan zeker eens een kijkje hier.
 

Brandvertragend materiaal

Met een kunstkerstboom is de kans op brand minder groot. Kunstkerstbomen zijn namelijk brandvertragend. Let er wel altijd op dat de kerstboom niet te dichtbij kaarsen en ontvlambare objecten staat.
 

Kies de allermooiste!

Het voordeel van een kunstkerstboom is dat jij helemaal zelf kan gaan kiezen hoe de boom eruit moet zien. Ga je voor een grote kunstkerstboom of juist voor een wat kleinere? Ook zijn er verschillende kleuren. Zo zijn er lichtere kunstkerstbomen, wat donkerdere kunstkerstbomen en zelfs kunstkerstbomen met nepsneeuw erop; groen frosted.
 

Kerstboomallergie

Een kerstboomallergie? Het kan. Een kerstboomallergie kan ontstaan bij de aanraking van de hars of de takken van de kerstboom. Het is erg vervelend als je last hebt van een kerstboomallergie. Een kunstkerstboom kan daar de oplossing voor zijn.
 

Beter voor het milieu?

Volgens Milieu Centraal is het momenteel nog niet bekend of een kunstkerstboom beter is voor het milieu dan een echte kerstboom. Wel kan er met een kunstkerstboom een langere tijd vooruit gegaan worden.
 

Online bestellen

De kunstkerstbomen zijn erg gemakkelijk online te bestellen bij Toptuincentrum. De bomen worden in een doos verzonden en zijn snel bij jouw thuis. Wil je liever de kunstkerstbomen even in het echt komen bekijken? Dat kan in onze showroom in Den Bosch. 

 

Echte kerstboom of kunstkerstboom?

Ben je er na het lezen nog steeds niet uit of je nou een echte of kunstkerstboom zou willen aanschaffen en zou je meer informatie willen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken op 073 220 0051 of mail naar info@toptuincentrum.nl
 

Tags: