keuzehulp bij het kopen van een zwembad

Tijdens warme dagen is een zwembad natuurlijk onmisbaar in de tuin. Tegenwoordig zijn er zo veel zwembaden, maar welke past er nu het beste bij jou? Het beste opblaasbare zwembad vinden is dan ook een flinke klus.

Zo zijn er een aantal factoren waar je rekening mee dient te houden bij het aanschaffen van een zwembad. Factoren als het type materiaal, de inhoud en de vorm van het zwembad. Wij van Toptuincentrum raden tevens aan om te kijken naar unieke accessoires zoals een filterpomp.

Het juiste formaat

Bij het hebben van een kleine tuin is het natuurlijk niet logisch om een groot zwembad aan te schaffen. Daarom is het vinden van een juist formaat van belang bij het aanschaffen van een zwembad. Zwembaden met een doorsnee van 2,5 meter zijn over het algemeen geschikt voor de kleinere tuin. Heb je meer ruimte in de tuin dan zijn er nog véél meer maten beschikbaar boven de 2,5 meter, je vindt ze hier! Zo zijn er opbouw en opblaaszwembaden te koop. Bedenk van te voren hoeveel ruimte van de tuin gebruikt kan worden voor het zwembad, dat kan door het goed op te meten. Naast het formaat van het zwembad is de inhoud ook een belangrijke factor die meespeelt. Wanneer meerdere personen van het bad willen genieten is het wel belangrijk dat er dan genoeg omvang is en voldoende water.

Wie gaat erin zwemmen?

Wanneer er een zwembad wordt aanschaft is het goed om te weten wie er in gaat zwemmen. Voor kleine kinderen is het erg belangrijk om een kinderzwembad te kopen, zonder scherpe randen. Voor oudere kinderen die goed kunnen zwemmen, of volwassenen is elk ander zwembad geschikt. Voor senioren is een zwembad die wat lager is meer geschikt, bijvoorbeeld een opblaasbaar zwembad van ongeveer 65 cm hoog. Maar nu ben jij lekker aan het zwemmen en hebt verkoeling, maar niet alleen jij hebt verkoeling nodig. Jouw trouwe viervoeter kan hier ook wel wat van gebruiken. Door middel van een koelmat ligt jouw hond er dadelijk net zo bij als jij in het zwembad!

Waar plaats je het zwembad?

Als het zwembad is gekocht is het nog de vraag 'waar ga ik mijn zwembad plaatsen in de tuin?' . Het is het beste om het zwembad zo veel mogelijk in de zon te plaatsen. Dan kun je lekker zwemmen in de zon en zal het water van het zwembad snel opwarmen. Dat bespaard weer geld op een zwembadverwarming. 

TIP: De zon komt op in het Oosten en gaat weer onder in het Westen. Je plaatst daarom het zwembad het best Noord-Oost, Oost of Noordelijk in de tuin. 

Hoeveel kost een zwembad?

De prijzen van een zwembad variëren met het type zwembad dat je koopt. Over het algemeen zijn opblaasbare zwembaden goedkoper dan opbouwzwembaden. Een kinderzwembad is al te koop vanaf 15 euro, grotere opblaasbare zwembaden variëren ongeveer tussen de 50 en 100 euro. Wanneer je kiest voor een opbouw zwembad dan liggen de prijzen wat hoger. Zo is een opbouw zwembad met een doorsnee van 3 meter ongeveer 120 euro. Hoe groter het model is, hoe hoger de prijs uiteindelijk is. 

Wil je een pomp aanschaffen?

Wanneer je lang wilt genieten van je zwembad, raden wij aan om voor een zwembad te kiezen met een pomp. Een filterpomp zorgt er voor dat het water in het bad gefilterd wordt en hierdoor langer mee gaat, lekker fris en schoon blijft. Ook in pompen zijn er verschillende systemen. Over het algemeen hebben de pompen een vermogen van rond de 12Volt.

Ben je benieuwd naar volledige assortiment van Toptuincentrum? Neem dan zeker een kijkje in de webshop: www.toptuincentrum.nl

Toptuincentrum is ook actief op social media. Je kunt ons volgen op:

 

Tags: