5 Hondenspeeltjes die jouw hond moet hebben!

Heb je een nieuwe hond? Of zijn je huidige hondenspeeltjes kapot? Dan is het hoog tijd voor een, aantal nieuwe hondenspeeltjes! Hondenspeeltjes zijn er in allerlei vormen en maten. Wil je iets kopen waar jouw hond meer dan een keer mee speelt? In deze blog gaan we stap voor stap de leukste speeltjes bekijken! 

1. Werpstick

Jouw hond moet natuurlijk voldoende bewegen, maar dat gaat wel lastig als je 'zelf niet heel actief bent, . Met een werpstick kun je zelf op een plek staan terwijl jouw hond achter de bal aan rent. Je kunt door de stick gemakkelijk de bal ver weg gooien, waarna jouw hond hem weer terug komt brengen. Een werpstick gaat ook de verveling tegen en zorgt ervoor dat jouw hond zijn energie kwijt kan. Naast dat het goed is voor de hond is het ook leuk om samen iets te doen!

2. Kauwspeelgoed

Wanneer je een hond een koekje of snoepje geeft, heeft hij hem binnen een paar seconden op. Daarna kijkt hij of zij gelijk op met de blik: 'mag ik er nog een?'. Met een kauwbaar speeltje is dit probleem al opgelost. Een kauwbaar hondenspeeltje is een speeltje waar je een beloning in kunt stoppen. Stop er een snack in zoals een koekje en laat jouw hond hem verdienen door bijvoorbeeld met de bal te rollen kun je snoepjes eruit krijgen. Nu eet jouw hond niet in een keer alles op.

3. Intelligentiespeeltje

Het is erg belangrijk om jouw hond te blijven trainen op zijn of haar intelligentie. Met een trainingsspel verveelt jouw hond zich nooit meer. Ook wordt de nieuwsgierigheid van jouw hond beloont, een voorbeeld van een trainingsspelletje is anubi, swingo en surprimo, je verstopt dan een hondenkoekje in de daarvoor bestemde verstopplaatsen en geeft je hond een uitdaging. 

4. Rubberen bal

Een van de meest gebruikte speeltjes is natuurlijk wel de rubberen bal. Elke hond houdt er van om hier mee te spelen. Deze rubberen bal kun je goed gebruiken om te oefenen met het apporteren en wordt ook vaak gebruikt als kauwspeelgoed. Een rubberen bal is erg duurzaam en gaat daardoor lang mee. De bal kun je hoog laten stuiteren en gebruiken in water. Rubber is ook gemakkelijk om schoon te maken, kortom een echte aanwinst die je moet hebben!

5. Knuffeldiertjes

Een knuffeldiertje ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens een vriendje voor jouw hond. Wanneer je niet thuis bent heeft jouw hond of puppy altijd iemand om mee te spelen. Wanneer je een knuffeldier wilt aanschaffen voor jouw hond is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de knuffel, want een kleine knuffel kun je beter kopen voor een kleine hond en een grote knuffel voor een grote hond. Honden vinden knuffeldiertjes leuk, omdat honden een drank hebben om een prooi te vangen en daarvoor is een knuffel natuurlijk uiterst geschikt.

Toptuincentrum is ook actief op social media. Je kunt ons volgen op:

Tags: