Welke parasol past het beste in mijn tuin?

In de zomer ga je natuurlijk veel meer gebruik maken van de tuin. Je brengt hier veel tijd door en wilt dan dat het gezellig is. Het is natuurlijk altijd fijn als er dan een plekje is om even te relaxen in de schaduw. Ook ga je in de zomertijd meer buiten eten dan binnen en misschien wel barbecueën. Dan is het niet prettig om dat te doen in de volle zon, maar lekker in de schaduw. Dan is zonwering natuurlijk onmisbaar in de tuin. Wel is er veel keus in het aanschaffen van een parasol, maar welke parasol past er in jouw tuin? In dit blog gaan we je daar meer over vertellen!

Waar let je op?

  • Wat is je budget?
  • Hoe groot is mijn terras?
  • Wil ik dat mijn parasol verplaatst kan worden?
  • Heb ik veel of weinig wind in mijn tuin?
  • Waar komt de zon op en waar gaat de zon onder?

Naast deze vragen zijn er natuurlijk nog meer dingen die je kunt bedenken. Maak voor jezelf ook altijd een lijstje zodat je van te voren weer wat je zoekt.

Type parasol

Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden als je op zoek gaat naar een parasol. Er zijn verschillende parasols en die verdelen we dan in twee categorieën, namelijk de midden-mast parasols en de zweefparasols. Een midden-mast parasol is met de stang in het midden van het doek. De midden-mast parasol staat ook bekend als een klassieke parasol. Een zweefparasol is vrij hangend waarbij de standaard niet in het midden van het doek zit, maar aan de zijkant. Wist je dat een zweefparasol ook vaak hangparasol wordt genoemd?

Dus ben je echt op zoek naar een parasol voor over je tafel of ligbed heen? Dan is een zweefparasol perfect, omdat daar de mast niet in het schaduwvlak zit. Ook kun je de zweefparasol gemakkelijk draaien en kantelen waardoor je de parasol met de zon mee kunt draaien zonder hem te verplaatsen. Voor extra stevigheid is de klassieke midden-mast parasol perfect. Doordat hij zo stevig is is hij ook goed bestand tegen wind. Merk je dat je dus veel wind hebt in je tuin dan is de klassieke midden-mast parasol jouw match!

Parasoldoek

Naast het model van de parasol is het materiaal van de parasoldoek ook belangrijk. Waar moet je dan aan denken? Hierbij kun je kijken of de parasoldoek bestendig is tegen regen, uv straling en wind. Ook wil je natuurlijk niet dat het doek snel verkleurd. Ook kun je kijken naar de kleur van de parasol. Bij de ene tuin past een donkere beter dan een lichte en zo ook andersom. 

Parasolvoet

Wat is een parasol zonder een parasolvoet? Helemaal niets want door een stevige parasolvoet blijft je parasol beter staan en is hij stabiel. In parasolvoeten zijn ook veel verschillende opties. Een zweefparasol heeft een parasolvoet nodig die zwaarder is dan een klassieke midden-mast parasol. Je kunt een parasolvoet nemen zonder en met wieltjes. Hierbij moet je denken aan of je de parasol wilt verplaatsen of niet. 

Ben je benieuwd naar volledige assortiment van Toptuincentrum? Neem dan zeker een kijkje in de webshop: www.toptuincentrum.nl

Toptuincentrum is ook actief op social media. Je kan ons volgen op:

 

Tags: