Kattenluiken

Kattenluiken zijn handige apparaten die katten de vrijheid geven om zelfstandig naar binnen en naar buiten te gaan zonder dat je voortdurend de deur voor ze hoeft te openen. Ideaal dus voor je kat, maar ook voor jou! Ze zijn er anno nu in allerlei soorten en maten. Ontdek dus snel jouw favoriete kattenluikje op TopTuincentrum.nl.

Het nut van een kattenluikje

Een kattenluik is een handig accessoire voor katteneigenaren en biedt verschillende voordelen voor zowel de kat als de eigenaar. 

  1. Een kattenluik geeft de kat de vrijheid om zelfstandig naar buiten te gaan en weer naar binnen te komen wanneer dat nodig is. Dit bevredigt het natuurlijke verlangen van katten om op jacht te gaan.
  2. Katten hebben vaak de neiging te miauwen als ze naar buiten willen of binnen willen komen. Een kattenluik geeft de kat de mogelijkheid om zichzelf te bedienen, waardoor onnodig miauwen wordt verminderd.
  3. Door vrijelijk naar buiten te kunnen gaan, kunnen katten rondrennen, klimmen en spelen. Dit bevordert lichaamsbeweging en helpt bij het voorkomen van obesitas.
  4. Een kattenluik maakt het leven van de eigenaar gemakkelijker, omdat het de noodzaak elimineert om voortdurend deuren te openen en te sluiten. Dit is vooral handig als de eigenaar niet altijd thuis is.
  5. Katten hebben de neiging om buiten hun behoefte te doen. Een kattenluik kan helpen om ongelukjes binnen te voorkomen.

In het algemeen biedt een kattenluik zowel de kat als de eigenaar een gevoel van vrijheid en gemak.

Kattenverzorging

Een kattenluik vermindert stress

Voor katten die graag buiten zijn, kan het ontbreken van vrije toegang tot buiten stress veroorzaken. Een kattenluik geeft buitenshuis levende katten de mogelijkheid om hun territorium te verkennen en biedt een veilige manier om naar binnen te gaan in geval van gevaar.

Welk kattenluikje past bij jou?

Kattenluikjes zijn er in diverse ontwerpen, materialen en kleuren, zodat je er een kunt kiezen die past bij de stijl van je huis: van eenvoudige plastic modellen tot stijlvolle glazen luikjes. Voor eigenaren van grote kattenrassen zijn er speciale kattenluikjes met extra ruime openingen, zodat ook grotere katten comfortabel naar buiten kunnen gaan. Sommige modellen zijn zelfs uitgerust met een ingebouwde lichtsensor. Hierdoor kan het luikje automatisch reageren op het lichtniveau, waardoor het bijvoorbeeld 's nachts gesloten blijft.

Ook handig: Bij veel kattenluikjes worden gedetailleerde instructies en trainingstips geleverd om ervoor te zorgen dat je kat het luikje snel en veilig leert gebruiken.

Halsbanden en tuigjes voor katten

De beste kattenluiken koop je bij TopTuincentrum.nl!

Kattenluik met chip

De meest basale kattenluiken bestaan uit een eenvoudig luikje dat opent wanneer de kat eraan trekt. Er zijn ook geavanceerdere elektronische kattenluiken die reageren op de microchip van je kat of een speciale halsband. Een kattenluik met chip maakt gebruik van microchip-technologie om de identiteit van je kat te verifiëren. De meeste huisdieren hebben een identificatiemicrochip onder hun huid, vaak geïmplanteerd tussen de schouderbladen. Wanneer je kat in de buurt van het kattenluik komt, leest het apparaat automatisch de microchip. Als de chip overeenkomt met de vooraf geprogrammeerde gegevens, ontgrendelt het luik en staat het je kat toe naar binnen of naar buiten te gaan. Je kunt instellen of de kat alleen naar binnen, naar buiten, of beide mag. Dit is handig als je wilt voorkomen dat je kat 's nachts naar buiten gaat of onbekende dieren binnenkomen.

Kattenvoer

Shop op TopTuincentrum.nl de leukste speeltjes en beste kattenluiken voor alle katten!

Jouw poes verdient het beste kattenluikje: shop op TopTuincentrum.nl!

Jouw kat verdient het beste kattenluikje!

Jouw poes verdient de producten van TopTuincentrum.nl!

Bij TopTuincentrum.nl shop je de beste kattenluiken

Kattenluikjes zijn niet alleen functioneel maar kunnen ook een interessante toevoeging zijn aan het leven van jou en je kat. Of het nu gaat om geavanceerde technologieën of stijlvolle ontwerpen, een kattenluikje kan het dagelijkse leven van jou en je harige metgezel op verschillende manieren verrijken. Het versterkt het welzijn van de kat door tegemoet te komen aan hun natuurlijke gedragingen, terwijl het de eigenaar ontlast van constante 'portier taken'. Bestel jouw favoriet in de webshop!

BEKIJK OPENINGSTIJDEN

STEL JE VRAAG ONLINE

BEL TOPTUINCENTRUM