Aquarium

Aquarium

Op zoek naar hoogwaardige aquarium benodigdheden? Ontdek ons uitgebreide assortiment van essentiële producten voor jouw aquarium. Of je nu een beginnende aquarist bent of een doorgewinterde expert, wij hebben alles wat je nodig hebt om een gezonde en bloeiende onderwaterwereld te creëren. Van filtersystemen en verlichting tot voedingsstoffen en waterbehandelingsproducten, onze aquarium benodigdheden zijn zorgvuldig geselecteerd om aan de behoeften van jouw vissen en planten te voldoen.Investeer in de beste aquarium benodigdheden en creëer een prachtig, gezond en levendig onderwaterlandschap. Bekijk ons assortiment en bestel vandaag nog jouw benodigdheden voor een succesvol aquariumavontuur!

AQUARIA FILTERS POMPEN VERLICHTING VOER EN VERZORGING DECORATIE ONDERHOUD VERWARMING

1 - 24 van 399 producten

Tips voor het kiezen van een aquarium

Natuurlijk is het kiezen van het juiste aquarium afhankelijk van veel verschillende factoren. Daarom raden we u aan om eerst over de volgende zaken na te denken:

  • het soort vissen dat u in uw aquarium wilt stoppen. Sommige tropische vissen hebben meer ruimte nodig dan andere. Een aquarium moet een inhoud hebben van ten minste 54 liter. Maanvissen willen een aquarium van minstens 50 cm hoog en 100 cm lang, terwijl kleine regenboogvisjes genoeg hebben aan een hoogte van ongeveer 35 cm;
  • Aquarium met vissen en plantende plek in huis waar u uw vissen neerzet. Hebt u veel ruimte in huis en wilt u uw aquarium op een prominente plek zetten? Kies dan voor een bak met een inhoud van 100 liter of meer. Zorg er altijd voor dat uw vissen niet in direct zonlicht staan. Zonlicht leidt op den duur namelijk tot algen, waardoor u veel tijd kwijt bent aan onderhoud;
  • de inrichting van uw aquarium: bedenk alvast hoe u uw aquarium in wilt richten. Zorg ervoor dat uw bak groot genoeg is om alle decoratie en planten een mooie plek te geven.

Belangrijke onderdelen die in uw aquarium niet mogen ontbreken

Natuurlijk hebt u na de aanschaf van een aquarium heel veel zin om uw vissenhuis helemaal op te fleuren met leuke accessoires, zoals stenen en andere decoraties. Toch zijn er nog een aantal essentiële onderdelen die echt niet in uw aquarium mogen missen. Met een goed filter worden vuil en uitwerpselen opgevangen en uit het water verwijderd. Houdt u tropische vissen? Sommige vissen, zoals de Siamese kempvis, leven graag in water van ongeveer 30 graden. In dat geval is een verwarming in uw aquarium cruciaal. Denk ook na over de verlichting van uw aquarium. Verlichting zorgt ervoor dat uw planten snel groeien, waardoor er voldoende zuurstof wordt aangemaakt voor uw vissen. Te veel verlichting leidt echter tot een overschot aan CO2 en het ontstaan van algen. Bezoek ons tuincentrum en vraag onze medewerkers gerust om advies.